تاثیر گوگرد مایع برای چغندر قند که نمی دانیم؟

تاثیر گوگرد مایع برای چغندر قند که نمی دانیم

گوگرد مایع برای چغندر قند در کنار عناصری مانند پتاسیم و فسفر و نیتروژن نقش مهم و حیاتی را خواهد داشت.تحقیقات نشان داده که استفاده از گوگرد برای چغندر نه تنها در افزایش تناژ برداشت موثر بوده بلکه در افزایش عملکرد عناصر مفید دیگر نیز بسیار کار آمد و تاثیر گذار می باشد.یکی از مشکلات عمده در مزارع چغندر عدم جذب عناصر غذایی در خاک می باشد.که مثلا کمبود عناصر میکرو ( آهن،روی،منگنز،بور) باعث کاهش ۳۰ درصدی عملکرد محصول را در برخی از مزارع نشان داده است که به کاهش برداشت منتهی شد.تقویت گیاه،افزایش باردهی و جذب عناصر غذایی و دفع آفات سه ویژگی منحصر به فرد این عنصر غذایی می باشد.پس بسیار مهم است که ما از چهارمین عنصر غذایی یعنی گوگرد برای چغندر قند استفاده کنیم.در ادامه از تاثیرات آن برای شما مطالبی را بیان خواهیم کرد.

 

ترکیبات گوگرد مایع آلی:

گوگرد مایع آلی دارای ۳ عنصر اصلی گوگرد ۲۰% و مواد آلی (کربن۶%،نیتروژن۱۵%) می باشد.و دارای کمترین میزان املاح و ناخالصی است.البته به غیر از این سه عنصر اصلی عناصر دیگری نیز مانند فسفر و پتاسیم ۱%و ریز مغذی ها ۰٫۰۴% در ترکیب آن قرار دارنداین نشان می دهد که این گوگرد به نسبت گوگردهای معمولی که فقط عنصر سولفور را دارند از ارزش غذایی خوبی برخوردار است.یکی از مشکلات گوگرد نحوه تجزیه و اکسید شدن آن توسط باکتری ها و قارچ ها خاک می باشد.که برای این لازم است که همراه گوگرد از قارچ ها و یا برخی از مواد مانند بنتونیت استفاده شود تا گوگرد اکسید شده و ریشه به راحتی آن را جذب نماید.اما گوگرد مایع آلی به دلیل آنکه به فرم سولفات SO4 می باشد. به راحتی قابلیت جذب را دارد.و هیچ گونه سوزندگی و تاثیر مخربی بر روی گیاه ندارد.کما اینکه خود مواد آلی نیز در حاصل خیزی خاک و افزایش بهره وری کودها بسیار کار آمد هستند.برخی از ویژگی های ساختاری گوگرد عبارتند از:

  1. قابلیت ۱۰۰% حلالیت داخل آب و کاهش بی کربنات آب که بی کربنات بالا خود در محیط ریشه باعث میشود که شرایط جذب مواد غذایی توسط ریشه مختل شود.
  2. تاثیر گذاری سریع و عملکرد بالا به دلیل ارزش غذایی مناسب
  3. قدرت جذب بالا به دلیل فرم و نوع گوگرد که به راحتی هم از طریق برگ و ریشه جذب خواهد شد.
  4. توازن و تعادل در میزان درصد عناصر غذایی که باعث بر هم زدن تعادل غذایی در خاک نمی شود.

 

افزایش تناژ چغندر قند:

همان طور که گفته شد گوگرد مایع برای چغندر قند تاثیر بسزایی در رشد و عملکرد بهتر چغندر قند چه به صورت مستقیم و غیر مستقیم دارد.همان طور که می دانید چغندر قند بر اساس وزن و میزان قند خریداری می شود پس بهتر است که در هنگام کود دهی حتما به این نکته توجه کنیم که فقط هدف درشت شدن چغندر نیست.باید مهمترین ماده غذایی یعنی قند را نیز افزایش دهیم.

عناصری مانند پتاسیم و فسفر و نیتروژن و ریز مغذی ها و البته گوگرد برای چغندر قند بیشترین تاثیر را دارند.البته استفاده از کلسیم در تقسیم سلولی نیز بسیار مفید است قبل از مصرف پتاسیم باید مصرف شود.نکته قابل تامل این است که تاثیر این عناصر زمانی ظهور خواهد کرد گیاه بتواند اولا آنها را جذب کند و دوما پس از جذب با عملکرد صحیح به محصول تبدیل شود.که گوگرد نقش افزایش عملکردی بالا در گیاه دارد.گوگرد به عنوان یک ماده غذایی عامل تولید پروتئین در گیاه می باشد که غذایی اصلی گیاه محسوب می شود.که این عامل افزایش عملکرد بالا در گیاه خواهد شد.عملکرد صحیح یعنی رشد چغندر از لحاظ درشتی و کیفیت ( قند و آب) که مد نظر ما می باشد.

نکته:استفاده بیش از حد کودهای ازته و نیتروژن باعث کاهش میزان قند در چغندر قند خواهد شد.پس لازم استفاده که از کودها کاملا اصولی و حساب شده باشد.

تاثیر گوگرد مایع برای چغندر قند که نمی دانیم؟

تاثیرات جانبی گوگرد مایع برای چغندر به شرح زیر می باشد.

  • یکی از دلایل عدم برداشت محصول خوب از نظر کیفیت( میزان قند و آب) و درشتی آن عدم جذب عناصر لازم می باشد. مثلا عدم جذب ریز مغذی ها به صورت صحیح باعث کاهش تا ۳۰ درصد عملکرد محصول خواهد شد.که نهایتا بر روی کیفیت آن تاثیر می گذارد.و نیز عدم جذب عناصر بیشتر به خاطر مواد داخل خاک از جمله آهک بالا و یا شوری زیاد و PH می باشد.یکی از مهم ترین تاثیرات گوگرد کاهش درصد مواد مزاحم در خاک برای جذب بهتر عناصر می باشد.در واقع با مصرف گوگرد شما به افزایش جذب این عناصر کمک خواهید کرد.
  • چغندر به خشکی مقاومت خوبی دارد اما نیاز است در برخی از موارد رطوبت برای خاک تامین شود مواد آلی در گوگرد مایع آلی موجب افزایش ظرفیت  نگه داری رطوبت در خاک خواهد شد. همچنین مواد آلی در خاک هستند که باعث آزاد سازی بهتر مواد غذایی خواهد شد و به خاصل خیزی خاک شما کمک خواهند کرد.
  • یکی از مشکلات که محصول ما را تهدید می کند مسئله آفات هست.استفاده از گوگرد به صورت محلول پاشی و آبیاری در دفع برخی از آفات مانند شته ها و کنه ها و کنترل بیماری های قارچی سفیدک موثر می باشد.این موضوع به عنوان یک استراتژی برای پیش گیری باید در نظر گرفته شود.

یکی از مزیت های گوگرد برای چغندر قند جلوگیری از پوسیدگی ریشه می باشد. این یک بیماری قارچی می باشد و برای کنترل و پیش گیری از آن گوگرد نیز کمک کننده خواهد بود.

 

طریقه مصرف گوگرد مایع برای چغندر :

گوگرد مایع برای چغندر را اگر بخواهیم به آبیاری مصرف کنیم به ازای هر هکتار مقدار ۲۰ لیتر در هر نوبت مصرف کنید و برای محلول پاشی و پیش گیری از آفات ۵ در ۱۰۰۰ با آب ترکیب شود.بهترین روش استفاده از گوگرد برای چغندر از طریق آبیاری و جذب ریشه خواهد بود.بهتر است برای افزایش جذب عناصر غذایی مانند و ریز مغذی ها ابتدا یک مرحله این عناصر استفاده شود و سپس گوگرد در مرحله بعدی مصرف گرددبرا افزایش عملکرد بهتر است که از اواسط آبیاری به بعد گوگرد را در آب رها سازی کنیم.

زمان مصرف برای چغندر در ۳ مرحله می باشد که مرحله اول قبل از گل دهی مرحله دوم در زمان رشد و مرحله آخر در ۲۰ روز قبل از برداشت محصول باید استفاده شود.

 

مطالب پیشنهادی:

مطالبی که توسط کاربران بیشترین بازدید را داشته است.

قیمت اسید هیومیک اصل :

طریقه مصرف اسید هیومیک:

تاثیر اسید هیومیک در کشاورزی:

قیمت گوگرد مایع آلی:

بهترین زمان مصرف کلسیم برای درختان:

بهترین زمان هرس درختان:

۵ عامل ریزش گل و میوه:

دلیل ترک خوردگی میوه و را مقابله با آن:

[njwa_button id=”4789″]

تماس با ما