بهترین ترکیب کود پاییزه برای درختان چیست؟

بهترین ترکیب کود پاییزه برای درختان چیست؟

ترکیب کود پاییزه عمدتا از کودهای دامی (گاوی و مرغی یا گوسفندی) می باشد.اما این ترکیب به تنهایی کافی نیست و لازم است که در کنار آن ما از عناصری مانند پتاسیم و فسفر و گوگرد و کلسیم …..نیز استفاده کنیم.زیرا در کودهای دامی میزان درصد عناصری مانند نیتروژن،فسفر،پتاسیم در حدود ۱ الی ۲ درصد است که این میزان بسیار ناچیز پاسخگوی نیاز درختان نخواهد بود.کود پاییزه یکی از وعده های غذایی مهم برای تقویت درخت برای مقابله با سرمایی زمستان و نیز شروع پر قدرت در ابتدای فصل بهار به حساب می آید و از همه مهمتر بهترین زمان برای اصلاح و تقویت خاک خواهد بود.و همچنین اولین مرحله کوددهی برای باردهی بهتر در سال بعد همین فصل پاییز می باشد.بسیاری از کشاورزان سوال می پرسند که چه عناصری را در چالکود مصرف نماییم و به چه صورت باید باشد؟که در این مقاله توضیح خواهیم داد.

 

 

 ویژگی کود مناسب برای چالکود پاییزه:

قبل از معرفی ترکیب کود پاییزه لازم است که در خصوص فرم و نوع عناصر مورد استفاده در چالکود مطالبی را بیان کنیم زیرا در صورت مصرف کود پاییزه بدون در نظر گرفتن نوع ساختار و فرم اون عنصر شما فقط پول خود را به هدر داده اید دو موضوعی که باید در نظر گرفته شود اینکه اگر از عناصری مانند گوگرد و پتاسیم و فسفر و کلسیم…. می خواهید استفاده نمایید اولا حتما به فرم سولفات باشد و همچنین کود دامی نیز باید کاملا پوسیده و فرآوری شده باشد تا در خاک به خوبی اکسید شوند.دوما آنکه در برابر آب شویی مقاوم باشند.ساختار کودها پودری برای کود پاییزه مناسب تر هستند.

طریقه مصرف کود دامی را نیز همان طور که قبلا بیان کردیم باید حتما به صورت چالکود و حداقل در عمق ۳۰ الی ۳۵ سانتی مصرف شود و بهتر است در سایه انداز درخت مصرف شود.چالکود کردن کود در پای تنه درختان و یا در ارتفاع کم  مثلا ۱۵ الی ۲۰ سانتی  اقدامی اشتباه است برخی هم اقدام به مصرف کود های دامی به صورت سطحی و روی خاک می نمایند که اینگونه کوددهی هیچ گونه تاثیری نخواهد داشت.

 

استفاده کود پاییزه و یا کودهای دامی در کنار تنه درختان نه تنها هیچ تاثیر مثبتی برای درختان شما ندارد بلکه باعث بروز بیماری های قارچی نیز خواهد شد.

 

بهترین ترکیب کود پاییزه:

بهترین ترکیب کود پاییزه برای درختان چیست؟

با توجه به موارد بیان شده در بالا ترکیب کود پاییزه  با توجه به هزینه های شما می تواند ترکیبی متفاوت داشته باشد.

  • بخش عمده ترکیب کود پاییزه مربوط به کود های دامی می باشد که بهتر است ترکیبی از کود گاوی و مرغی باشد اما نسبت کود گاوی بیشتر باشد مثلا ۸ به ۲ چون که کود مرغی قوی هست ممکن است باعث تولید گرما و آمونیاک زیاد در خاک نمایید و برای ریشه خطرناک است.(در صورت استفاده از کود مرغی از مرغداری های که مرغ گوشتی پرورش می دهند آن را تهیه نمایید.زیرا ارزش غذایی بالاتری دارند)
  • دومین عنصر پتاسیم است که به صورت سولفات پتاسیم کشکی و یا سنگی یا زئو پتاس باشد و برای تامین عنصر فسفر میتوان از سوپر فسفات ساده استفاده نمود.
  • سومین عنصر مهم و کاربردی گوگرد است که هم خاصیت اصلاح کننده خاک و هم دفع کردن آفات خاکزی را انجام می دهد.حتما از گوگرد معدنی استفاده شود.گوگرد های پتروشیمی به دلیل عدم جذب و اکسید شدن در خاک هیچ گونه تاثیری نخواهند داشت.
  • اگر باغ شما میوه های هسته دار است و آب شیرین دارید سولفات منیزیم را نیز استفاده کنید.در آب های شور معمولا کمبود منیزیم نداریم.مگر اینکه با آزمایش خاک مشخص بشه که نیاز هست و باید مصرف کنید
  • بور که بسیار می تونه در گرده افشانی موثر باشه و از اسید بوریک استفاده کرد.
  • عناصر مس و آهن نیز بسیار توصیه می شود.

توصیه می کنیم اگر توان هزینه کردن برای مصرف همه این عناصر را ندارید حداقل گوگرد را همراه با کود دامی فله مصرف نمایید که در صورت وجود آفات و بیماری قارچی در کود دامی شما آن را کنترل نمایید و به نحوی گند زدایی کند.و از طرفی باعث اصلاح خاک نیز خواهد شد.

اسید هیومیک در ترکیب کود پاییزه هم میتواند مورد مصرف قرار بگیرید اما بهترین زمان آن در شهریور ماه است که ریشه اقدام به رخ زدن تازه می نماید.اگر فراموش کردید می توانید در چالکود نیز استفاده شود

آیا می دانید که:

یکی از بهترین راه های کاهش هزینه و یا مدیریت هزینه های خرید کود کشاورزی انجام آزمایش خاک هست که از استفاده مجدد عناصری تکراری جلوگیری خواهد کرد و در صورت نیاز به جای آن عنصر مورد نیاز را مصرف می کنیم.بهترین زمان انجام آزمایش خاک در آبان ماه تا بهمن ماه است.

در صورت تمایل جهت خرید گوگرد مایع آلی و هیومیک اسید اصل از طریق وات ساپ اقدام نمایید.همکاران ما آماده پاسخگوی به سوالات شما هستند.

 

مطالبی که توسط کاربران بیشترین بازدید را داشته است.

قیمت کود بایوجمی:

چه کودی برای افزایش نتاژ یونجه مناسب است؟

قیمت گوگرد مایع آلی:

قیمت اسید هیومیک اصل :

طریقه مصرف اسید هیومیک:

طریقه مصرف گوگرد مایع آلی

بهترین زمان مصرف کلسیم برای درختان:

بهترین زمان هرس درختان:

۵ عامل ریزش گل و میوه:

دلیل ترک خوردگی میوه و را مقابله با آن:

تماس با ما