گوگرد معدنی یا پتروشیمی کدام بهتر است؟ و چگونه می توان آنها را تشخیص داد؟ این یکی از سوالات بسیار متداولی می باشد که کشاورزان در خصوص گوگرد های معدنی دارند. امروز قصد داریم در خصوص این موضوع به صورت مفصل صحبت کنیم. گوگرد مایع معدنی از نظر ویژگی های فیزیکی مانند رنگ و بو کاملا به گوگرد شیمیایی شبیه می باشد زیرا هر دو آنها دارای عنصر گوگرد هستند.اما تفاوت آنها در خصوص نوع ساختار مواد تشکیل دهنده و عملکرد آنها می باشد.که متاسفانه بسیاری از کشاورزان به دلیل عدم آگاهی اقدام به استفاده از گوگرد پتروشیمی می نمایند که به مرور زمان باعث آلودگی خاک و آسیب به درختان خواهد شد.برای اطلاع از مزیت های گوگرد مایع ارگانیک روی لینک کلیک نمایید
انواع گوگرد در کشاورزی:
گوگردی که برای کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد به دو شکل در بازار به فروش می رسد که به گوگرد مایع و گوگرد پودری یا گرانولی می توان اشاره نمود.گوگردهای مایع نسبت به گوگردهای پودری و گرانولی دارای کاربرد های بیشتری هستند و از این رو کشاورزان بیشتر از گوگرد مایع استفاده می نمایند. زیرا گوگرد مایع کاربرد آسان تر و قابلیت جذب بهتری نسبت به گوگرد پودری دارد. گوگردهای ارگانیک هم به صورت مایع و گوگرد خشک قابل حل در آب می باشد و گوگردهای شیمیایی هم به صورت مایع و هم به صورت پودری وجود دارد.
تفاوت گوگرد ارگانیک و شیمیایی:
تفاوت این دو محصول را در ۲ بخش می توان مورد بررسی قرار دهیم تا تفاوت آنها کاملا مشخص گردد.همان طور که بیان شد گوگرد مایع ارگانیک و گوگرد شیمیایی از نظر شکل ظاهر مانند رنگ کاملا شبیه به هم هستند و هر دو آنها با ترکیب شدن با هیدروژن بوی مانند تخم مرغ گندیده دارد و اگر درون طرفی قرار دهیم تشخیص دادن آنها از یگدیگر بسیار مشکل است البته در پایان همین مقاله روشی برای تشخیص آن به شما بیان خواهیم کرد. پس برای درک بهتر تفاوت گوگرد مایع ارگانیک با شیمیایی از لحاظ مواد تشکیل دهنده و نحوه تولید و عناصر بررسی خواهیم کرد.
- مواد پایه و تشکیل دهنده گوگردها
- میزان درصد عناصر و ترکیبات آنها
- ایجاد توازن و فراوری عناصر
یکی از مزیت های بیان تفاوت انواع گوگرد با یکدیگر تفاوت در کاربرد و مصرف آنها نیز شخص خواهد شد.تا در انتخاب گوگرد مایع و پودری بیشتر دقت کنیم.گوگرد ارگانیک را به دلیل مزیت های بسیار و تاثیرات مفید که هم برای خاک و محصول دارد به نام انقلاب سبز نیز لقب داده اند.
مواد اصلی تشکیل دهنده گوگردها:
به نظر شما گوگرد های شیمیایی یا پتروشیمی از چه موادی تولید می شوند؟ شاید قبلا تصور بر این بود که گوگرد گوگرد است و فرقی نمی کند مگر چند نوع گوگرد داریم؟ اما جالب است بدانید برخی از گوگرد های شیمیایی و پتروشیمی بر پایه مواد نفتی می باشند. گوگرد فقط به صورت سنگ معدنی در معادن وجود ندارد بلکه در زیر زمین نیز وجود دارد که در هنگام استخراج نفت خام و گازهای طبیعی در هنگام پالایش کردن آنها گوگرد شیمیایی و یا پتروشیمی به عنوان یک محصول جانبی بدست می اید که برای تولید حشره کش ها و کبریت و باروت نیز استفاده می شود.
این محصول هم به صورت پورد و هم مایع وجود دارد اکثر کشاورزان چون گوگرد پودری و گرانولی شیمیایی و پتروشیمی رنگ زرد تر و شکل ظاهری بهتری نسبت به گوگرد معدنی دارد احساس می کنند که گوگرد گرانولی کیفیت بهتری دارد. در حالی که این طور نیست.در مقابل گوگرد ارگانیک که پایه آن گوگرد معدنی و طبیعی می باشد که از معادن استخراج می شود.و پس از طی مراحل استحصال در تولید ناخالصی ها آن مانند اسید سولفوریک و…. گرفته می شود و یک گوگرد بدون خطر خواهیم داشت.که در ادامه در مورد تفاوت میزان درصد عناصر آنها مواردی را بیان خواهیم کرد.
درصد عناصر گوگرد ارگانیک با شیمیایی :
گوگرد مایع شیمیایی یا پتروشیمی که بیشتر در کشاورزی استفاده می شود را نمی توان به عنوان یک کود در نظر گرفت. و بیشترین شبیه عنوان یک ماده شیمیایی و یا آفت کش هستند.و میزان درصد گوگرد آن معمولا بالای ۳۰ می باشد و کنترل نشده است. گوگرد شیمیایی دارای مواد آلی نمی باشد این مواد در کیفیت و نوع عملکرد کودهای بسیار تاثیر هستند. و مصرف آن باعث سمی شدن خاک و احتمال بسیار بالای گیاه سوزی وجود دارد به همین دلیل معمولا مصرف آن بسیار کم توصیه می گردد.زیرا دارای عوارض می باشد.این عوارض هم برای انسان و هم برای خاک و محصول زیان آور می باشد.
این در حالی می باشد که کود گوگرد مایع و خشک ارگانیک میزان درصد گوگرد و عناصر آن کنترل شده و در حد ppm می باشد اگر بخواهیم بهتر بگوییم میزان عناصر آن در حد نیاز گیاه و درخت می باشد و همچنین دارای مواد آلی نیز در ترکیب خود می باشد و به همین دلیل به آن کود گوگرد مایع ارگانیک گفته می شود. که نه تنها دارای هیچ گونه ضرر و عوارضی برای خاک و گیاهان ندارد بلکه به جذب بهتر عناصر دیگر نیز بسیار کمک خواهد کرد.در بحث سلامتی گوگرد ارگانیک برای مواد آرایشی و بهداشتی نیز مصرف می شود که برای آن می توان از بین بردن لک های سیاه و جوش صورت را مثال زد.یکی دیگر از مزیت گوگرد ارگانیک این است که عناصر آن فراوری شده و یک غذایی آماده برای گیاه محسوب می شود که قدرت جذب بسیار بالای نیز دارد.
ایجاد توازن و فراوری عناصر:
حتی اگر گوگرد شما از گوگردهای معدنی تولید شده باشد ومیزان درصد ناخالصی آنها را کاهش دهید و به صورت ارگانیک باشد. اما به عامل تعیین کننده و تاثیر گذار دیگری به نام اصل توازن و فراوری عناصر نیاز دارد. برای دست یابی به این موارد حتما باید سالها تحقیق و مطالعات میدانی انجام داد تا بتوان درصد عناصر که برای گیاه نیاز است را تشخیص دهیم. شاید این سوال مطرح باشد که مصرف بیشتر چه ضرری دارد؟ هر چه بیشتر بهتر؟ در صورت عدم توازن در عناصر چند اتفاق ممکن است برای گیاه و یا درختان شما پیش بیاید.
- ایجاد مسمومیت گیاهی و سوزندگی
- در صورت افزایش بیش از حد یک عنصر در خاک باعث اختلال در جذب عناصر دیگر می شود.
- سمی شدن خاک به دلیل مواد شیمیایی
توازن ایجاد یک درصد مشخص از هر عنصر بنا بر آنچه هر گیاه نیاز دارد. و بیشتر از آن هیپچ سودی که ندارد باعث ضرر نیز خواهد شد.فراوری نمودن عناصر در واقع آماده سازی و غنی سازی آنها برای گیاه به صورتی که هم در دسترس باشد و هم به آسانی قابل دریافت. استفاده از گوگرد های غیر فراوری مانند گوگرد های پتروشیمی گرانولی جذب خوبی نخواهند داشت.
برای درک بهتر این موضوع یک مثال می زنیم می دانیم که پروتین برای باعث رشد و تقویت بدن انسان می شود. این پروتین در گوشت قرار دارد. آیا می توان گوشت را به صورت خام مصرف کرد؟ برای استفاده باید آن را پخت و یا کباب نمود. در واقع با این کار ما گوشت را آماده و قابل مصرف نموده ایم. عناصر نیز چنین حالتی را دارند. گوگرد مایع نیز باید برای گیاه فراوری و قابل مصرف باشد.
چطور گوگرد مایع ارگانیک را تشخیص دهیم؟
گوگرد پودری یا کرانولی پتروشیمی معمولا شکل دانه ها منظم تر می باشد یا استوانه یا کروی و…..هستند ولی گوگرد معدنی و ارگانیک شکل خاصی را ندارد.و رنگ گوگرد پودری شیمیایی زردتر و شفاف تر می باشداز گوگرد خشک ارگانیک می باشد.دو روش برای تشخیص گوگرد مایع ارگانیک از گوگرد مایع شیمیایی وجود دارد.
روش اول این است که گوگرد مایع را با مقداری آب ترکیب کنید گوگرد مایع ارگانیک زمانی که با آب ترکیب می شود واکنش نشان میدهد و رنگ آن تغییر می کند و رنگ روشن و شیری رنگ می گردد. در حالی که گوگرد مایع شیمیایی زمانی که با آب ترکیب می شود هیچ تغییر رنگی نشان نمی دهد.
روش دوم این است که چند قطره از گوگرد مایع را روی پوست دست خود بمالید و کمی صبر کنید پس از چند لحظه اگر بر روی پوست خود احساس سوختگی و سوزش حس کردید گوگرد شما شیمیایی می باشد ک این سوزش به دلیل اسید سولفوریک آن می باشد در حالی که گوگرد مایع ارگانیک هیچ گونه سوزشی برروی پوست ایجاد نمی کند.
تفاوت مهم گوگرد ارگانیگ با شیمیایی؟
گوگرد های گرانولی و پودری پتروشیمی به دلیل پایه مواد نفتی آب گریز هستند و به سختی رطوبت را جذب می نمایند.و این در حالی می باشد که گوگرد برای نجزیه و سولفاته شدن نیاز به رطوبت دارد.ارگانیک از نظر عملکرد اصلا قابل مقایسه با گوگردهای شیمیایی نیست.گوگرد ارگانیک دارای مواد آلی و عناصر آن فراوری شده هستند و به عنوان یک کود کاربرد بسیاری را دارد. در حالی که گوگرد شیمیایی عناصر آلی را همراه ندارد. برای اطلاع بیشتر حتما تاثیرات گوگرد مایع ارگانیک را مطالعه نمایید.مصرف گوگرد شیمیایی شاید در کوتاه مدت مشکلی وجود نداشته باشد ولی با گذشت زمان باعث سمی شدن خاک و افزایش آفات خواهد شد.
مطالب پیشنهادی:
مطالبی که بیشترین بازدید را توسط کاربران داشته است.
ویژگی های یک کود با کیفیت چیست؟
بهترین کود باردهی محصول و دفع آفات:
قیمت انواع کودهای ارگانیک :