برای افزایش باردهی سیب زمینی چه کودی پیشنهاد می دهید؟یا چه برنامه غذایی را داشته باشیم؟تحقیقات نشان داده که حتی با وجود مصرف کودها و عناصر غذایی نیز باز هم ممکن است شاهد افزایش تناژ برداشت نباشیم و میزان فروش محصول ما در برابر هزینه ای که کردیم دستمزد چندانی نداشته باشد و این طور به نظر می رسد که با توجه به هزینه و زحمتش به صرفه نخواهد بود.این طور به نظر می رسد که در واقع برای افزایش باردهی سیب زمینی عامل سومی نیز دخیل است که نادیده گرفته شده و ما از آن بی خبر هستیم؟در اینجا قصد داریم که در مورد عوامل تاثیر گذار بر افزایش باردهی محصول شما مواردی را بیان کنیم که در کنار استفاده از برنامه غذایی و کودها دیگر شاهد افزایش چشمگیر انها خواهید بود.
عدم باردهی سیب زمینی:
چرا با وجود استفاده از کودهای مختلف هنوز باردهی مناسبی نداریم؟مشکل در کجاست؟یکی از راه های حل مسئله ابتدا پیدا کردن مشکل است.در صورت کلی مشکل اصلی را در خاک باید جستجو کرد که آزمایش خاک بسیار می تواند کمک کننده باشد اما با توجه به بررسی ها و تحقیقات صورت گرفته نیز مشخص شد که این دو عامل زیر بیشترین تاثیر را بر روی کاهش عملکرد کودها و عدم افزایش باردهی محصولات دارند.
به فرض آنکه کودهای ما دارای کیفیت خوبی باشند باز هم ممکن است که افزایش باردهی سیب زمینی را شاهد نباشیم حتی با برنامه غذایی که داریم. مشکل این است که عناصر غذایی در خاک توسط ریشه جذب نمی شوند و یا به نوعی یک عامل بازدارنده و مزاحم در خاک وجود دارد.این مشکل به دو علت می تواند رخ دهد یکی ترکیبات شیمیایی خاک و دیگری مربوط به ضعیف بودن خاک می باشد.
اولین علت که مربوط به ترکیبات شیمیایی خاک است تحقیقات نشان داده که در ۹۰% خاک های کشاورزی ایران به دلیل وجود آهک شاهد ph بالا و یا به دلیل وجود عنصر سدیم شاهد شوری در خاک هستیم.و در این حالت یعنی ph بالا و شوری جذب عناصر غذایی مانند آهن،روی،منگنز،منیزیم،فسفر،کلسیم… یا اصلا صورت نمی گیرد و یا بسیار کم خواهد بود.پس لازم است که برای بهتر شدن جذب عناصر غذایی ابتدا ph و شوری را کاهش دهیم.
نکته بعدی استفاده از بیش از حد سموم و کاشت های پی در پی و استفاده از کودهای شیمیایی کنترل نشده و با درصد های بالا و نیز عدم توجه به تامین ماده آلی در خاک باعث ضعیف شدن خاک گردیده است.با کاهش ماده آلی در خاک عملا فعالیت میکرو ارگانیسم ها و باکترها و قارچ های مفید بسیار کاهش می یابد و خاک دیگر قدرت تجزیه و اکسید شدن کودهای و عناصر غذایی را به خوبی نخواهد داشت و در این صورت عناصر به خوبی جذب نخواهند شد.در واقع میتوان گفت که خاک قدرت عمل آوری و حاصل خیزی خود را از دست داده و نیاز است که آن را تقویت نماییم.
تغذیه صحیح و اصولی تنها به افزایش باردهی کمک می کند و هم در کاهش خسارت آفات بسیار موثر است.زیرا در صورت تضعیف توان گیاه در مقابله با آفات و بیماری های قارچی با خسارت بیشتری نیز مواجه خواهیم بود.در واقع آفات ابتدا به گیاه ضعیف حمله خواهند کرد.
افزایش باردهی سیب زمینی:
با توجه به موارد گفته شده این طور به نظر می رسد که قبل از اقدام به کود دهی برای افزایش باردهی سیب زمینی و یا همزمان با آن برای افزایش عملکرد بهتر کودها بهتر است که ابتدا اقدام به اصلاح خاک نماییم یعنی ph را کاهش و سپس میزان ماده آلی در خاک را نیز افزایش دهیم.برای این منظور می توان از دو کود کاربردی مثل گوگرد مایع آلی و هیومیک اسید استفاده کنیم بهترین روش مصرف هیومیک اسید و گوگرد مایع آلی از طریق آبیاری و جذب از طریق ریشه خواهد بود.جهت کاهش ph و شوری خاک از گوگرد مایع آلی سه کاره استفاده نمایید.برای اطلاع از میزان و طریقه مصرف گوگرد مایع آلی برای سیب زمینی و نیز مزیت های بسیار از جمله دفع آفات و تقویت گیاه بر روی لینک آبی رنگ کلیک نمایید.
مطالب پیشنهادی:
مطالبی که توسط کاربران بیشترین بازدید را داشته است.
قیمت اسید هیومیک اصل :
طریقه مصرف اسید هیومیک:
تاثیر اسید هیومیک در کشاورزی:
قیمت گوگرد مایع آلی:
بهترین زمان مصرف کلسیم برای درختان:
بهترین زمان هرس درختان:
۵ عامل ریزش گل و میوه:
دلیل ترک خوردگی میوه و را مقابله با آن: