خرید کود گاوی بهتر است یا گوسفندی و یا مرغی؟شاید این سوال برای شما هم پیش آماده باشد که کدام یک از این کود های را انتخاب نمایید.هر کدام از این کودها دارای ویژگی های خاص خود می باشد یکی از مواردی که باید قبل از خرید کود های دامی به آنها توجه کرد این است ساختار و بافت خاک شما از چه نوع می باشد؟ است؟میزان املاح مانند شوری و آهک خاک چقدر است؟و هدف شما از مصرف کود دامی کدام به چه دلیل است؟اما نکته بسیار مهمی که برای خرید کود دامی باید به آن توجه کنیم این است که کود دامی ما به صورت کامل فرآوری شده و پوسیده شده باشد.این مهمترین مسئله برای کود های دامی می باشد.
خرید کود گاوی یا گوسفندی و یا مرغی؟
قبل از خرید کود گاوی و مرغی توجه نمایید کود دامی از هر نوع که باشد حتما باید پوسیده و کمپوست شده باشد که به راحتی داخل خاک جذب شود و هیچ گونه آلودگی و بیماری را به خاک منتقل نکند.یکی از موارد دیگر برای انتخاب کود همانطور که گفته شد باید دید بافت خاک و املاح خاک شما چگونه است مثلا اگر بافت خاک شما رسی و سفت است و می خواهید که تنفس خاک بهتر شود استفاده از کود گاوی مناسب تر خواهد بود.هر چقدر حیوان کوچکتر باشد کود آن میزان عناصر غذایی بالاتری دارد مثلا کود مرغی ارزش غذایی بالاتری نسبت به کود گاوی دارد.اما از طرفی معایبی نیز دارد.در اینجا برخی از ویژگی هر کدام یک از کودها را بیان خواهیم کرد در صورت تمایل از میزان درصد عناصر و آنالیز کودهای دامی می توانید مقاله آن را مطالعه نمایید.
مزایا و معابیب کود گاوی:
کود گاوی برای باغات بسیار مناسب است و این کودهای دارای ماده آلی خوبی هستند و برای اصلاح خاک و حاصل خیزی بسیار مناسب است به دلیل ماده آلی که در آن قرار دارد جذب آب بیشتری نیز به همراه دارند و باعث نگه داری و افزایش رطوبت خاک می شود و برای مناطقی که با کمبود آب مواجه هستند گزینه خوبی می باشد.ارزش غذایی و شوری آن به نسبت کود مرغی کمتر است به دلیل شوری کمتر برای خاک های که دارای شوری بالای هستند بسیار مناسب است.
مزایا و معایب کود مرغی:
کودهای مرغی به دلیل نوع ترکیباتی که دارند بسیار گرم و ارزش غذایی بالاتری هستند.اما این کودهای دارای مقادیر زیادی آمونیاک و شوری را نیز به همراه دارند.برای خاک های شور اصلا مناسب نیستند.و چون گرم هستند اگر زیاد مصرف شود به دلیل ایجاد گرمای زیاد در خاک باعث ریشه سوزی گیاه می شود.و به همین دلیل در مناطقی که کمبود آب دارند توصیه نمی شود.این کود به دلیل مقادیر بالای ازت باعث رشد رویشی خوبی خواهد شد و برای محصولاتی مانند یونجه و کاهو و محصولاتی که شاخه و برگ بیشتری نیاز دارد مناسب تر هستند.اما برای باغات بهتر است کمتر مصرف شود.
جوجه های گوشتی نسبت به مرغ های تخم گذار به دلیل نوع تغذیه آنها کود مرغی با کیفیت تری دارند.
مزایا و معایب کود گوسفندی:
کود گوسفندی نیز دارای میزان عناصر بیشتری نسبت به کودهای گاوی می باشد و برای خاک های شور بهتر است استفاده نشود.این کود نیز دارای گرمایی بیشتری می باشد و حتما در صورتی که مشکل کمبود آب نداریم و تامین آب خوبی داریم استفاده شود.کود گوسفندی به راحتی در آب حل می شود و تجزیه کوتاه تری را در خاک دارد. برای اصلاح خاک نیز گزینه مناسبی خواهد بود.
نتیجه گیری:
برای افزایش بهره وری از کودهای دامی با توجه به شرایط اگر می خواهید کود گاوی استفاده کنید توصیه می شود برای افزایش عناصر غذایی مثلا به ازای هر ۱۰ بیل کود گاوی ۲ بیل کود مرغی ترکیب کنید و مورد مصرف قرار گیرد.و بالعکس اگر قرار است کود مرغی استفاده نمایید می توان برای کاهش شوری و گرمایی آن به ازای هر ۱۰ بیل کود مرغی ۳ بیل کود گاوی ترکیب کرد.
آیا می دانید که:
کودهای دامی هیچ گاه به تنهایی نمی توانند به تنهایی تمام نیازهای درختان و گیاهان را تامین کنند.از این رو مصرف کود دامی کافی نیست و در صورت انجام آزمایش خاک و کمبود عنصر خاصی حتما باید از کودهای شیمیایی استفاده کرد.
مطالب پیشنهادی:
مطالبی که توسط کاربران بیشترین بازدید را داشته است.
قیمت گوگرد مایع آلی:
قیمت اسید هیومیک اصل:
بهترین کود حیوانی برای زمین کشاورزی:
قیمت کود آلی بایوجمی