روش پوساندن کود دامی با گوگرد و اوره

روش پوساندن کود دامی با گوگرد و اوره

پوساندن کود دامی به روش سنتی و قدیمی نه تنها اصلا مورد تایید نیست بلکه ارزش غذایی آن نیز بسیار پایین است و عملکرد بالا و سریعی نیز نخواهد داشت.زیرا پوسیده شدن کود دامی دارای مراحل خاص خود می باشد که در روش سنتی هیچ یک از این شرایط مهیا نیست و میتوان گفت که در روش قدیمی ما کود دامی خشک داریم و تصور می کنیم که پوسیده شده است.شاید استفاده از کودهای دامی که به روش سنتی پوسانده شده اند بعد مصرف برای شما تاثیراتی نیز داشته باشند اما اگر همان میزان کود دامی اگر پوسیده باشد عملکرد بهتری را شاهد خواهیم بود.برای این در ادامه سعی می کنیم اطلاعات مهم در خصوص روش پوساندن و نکات بهداشتی را نیز بیان کنیم.

 

 

بهترین ترکیب کود دامی برای پوساندن کدام است؟

اگر بخواهیم یک ترکیبی از کودهای حیوانی برای پوساندن کود دامی بیان کنیم میتوان از کودهای گاوی و گوسفندی و مرغی و به همراه گاه و کولش گندم و جو نیز استفاده کرد.این ترکیب می تواند متشکل از کود گاوی ۴۵% و گوسفندی ۲۵% و مرغی ۱۵% استفاده کرد.اگر دسترسی به کودهای مرغی و گوسفندی ندارید می توان همان کود گاوی را مد نظر قرار دهیم.استفاده از کاه و کولش گندم یا جو در ترکیب این کودها می تواند به سرعت پوسیده شدن کود ما کمک نماید.و زمان فرایند پوسیدن آن را کاهش خواهد داد.سعی نمایید از کودهای مرغی بیش از میزان ۲۰% استفاده ننمایید زیرا باعث تولید دمای بالا در دپوی ما می کنند و برخی مواقع نیز باعث ایجاد شوری در خاک خواهند شد.

 

 

خطرات کود حیوانی تازه برای درخت:

شاید اکثر کشاورزان کودهای دامی را بهترین و سالم ترین کود برای کشاورزی می دانند.اما همین کودهای دامی اگر تازه باشند و یا به روش صحیح پوسیده شده نباشد می توان منجر به مرگ خاموش درختان شما شود.منظور ما از پوسیده بودن کود دامی رها کردن کود ۲ سال در زیر آفتاب نیست زیرا پوسیدن کود طی شرایط خاص صورت می گیرد و از این گذشته نیز پوسیده بودن فقط یکی از شرایط یک کود دامی سالم و استاندارد است.موارد مانند عدم بیماری و آفات و داشتن ارزش غذایی مناسب موارد دیگری هستند که باید به انها نیز توجه نماییم.

اکثر کودهای حیوانی تازه و یا کهنه به دلیل آنکه روش پوساندن آنها صحیح و اصولی نبوده است و نیز به خوبی گند زدایی نشده اند پس از مصرف یا عملکرد خوبی ندارند و یا باعث ایجاد مشکلاتی از قبیل موارد زیر می گردد.

  • الوده شدن باغات به آفت خطرناک کرم سفید ریشه و یا سوسک ریشه خوار که به دلیل عدم گند زدایی کود دامی به وجود می اید.۲ عدد کرم سفید می تواند درخت ۱۵ ساله را به راحتی خشک نماید.
  • رشد علف های هرز و بروز آفات و بیماری های قارچی به دلیل عدم گند زدایی
  • زمانبر بودن فرایند پوسیده شدن در خاک ۲ الی ۱۰ سال به دلیل اینکه کود در خاک شروع به پوسیدن خواهد کرد و تا پوسیده نشود عملکردی نخواهد داشت.
  • کاهش عملکرد و عدم تاثیر گذاری سریع و به موقع
  • زرد شدن برگ درختان به دلیل کاهش سطح نیتروژن خاک

توصیه میکنیم که از کودهای دامی تازه و یا نپوسیده به هیچ وجه استفاده نکنید.زیرا در صورت درگیر شدن باغات شما به کرم سفید و بیماری های مدفوعی ۲ الی ۳ سال مبارزه با آن زمان بر است و  بسیار هزینه زا خواهد بود

مزایای کود دامی پوسیده چیست؟

با پوساندن کود دامی عملا کود را برای تجزیه و آزاد سازی در خاک آماده می کنیم هم جذب سریع تر و هم تاثیر گذاری به موقعی خواهد داشت از طرفی عاری از هر گونه بیماری قارچی و آفات هستند و مهمترین بخش آن این است که ارزش غذایی و میزان ماده آلی انها بسیار بالاتر از کودهای دامی پوسیده شده به روش سنتی است.می توان گفت که تمام هدف ما از مصرف کودهای دامی همان تامین ماده آلی خاک می باشد.

 

روش پوساندن کود دامی با گوگرد و اوره:

روش پوساندن کود دامی با گوگرد و اوره

یکی از عناصری که برای پوساندن کود دامی استفاده می شود گوگرد و اوره است.گوگرد بیشتر برای گند زدایی و اوره برای بهبود فرایند پوساندن استفاده می شود.اوره به نوعی غذایی میکرو ارگانیسم است که باعث رشد و افزایش فعالیت آنها خواهد شد که به فرایند پوساندن کمک خواهد کرد.در کنار این عناصر برخی از مواد دیگری مانند تیوباسیلوس،باکتری EM نیز استفاده می کنند.

ما برای پوساندن کود دامی به دو ۲ عامل رطوبت و گرما نیاز داریم برای ایجاد تامین رطوبت لازم اوره و گوگرد را به همراه آب بر روی کود محلول پاشی می کنیم و به خوبی زیر و رو می کنیم تا همه جا کود ما به محلول آغشته شود.میزان رطوبت باید به مقداری باشد که اگر مقداری از کود را داخل دست خود مشت کنیم و  فشار میدهیم اب از آن خارج نشود و یا نهایت چند قطره خارج شود.

سپس کودها را به ارتفاع یک متر در جای مناسب دپو کرده و با پلاستیک روی آنها را به مدت ۱۵ روز می پوشانیم.بعد از ۱۵ روز مجدا پلاستیک را جهت هوا دهی به کود ها برداشته و مجددا همه کودها را زیر و رو می کنیم.توجه نمایید که حتما رطوبت دپوی کود چک شود و در صورتی که نیاز بود مجددا رطوبت آنها را تامین می کنیم.این هوا دهی برای این است که دمای داخل کود را متعادل کنیم.زیرا در دمای بالایی ۶۵ و نزدیک ۷۰درجه میکرو ارگانیسم ما نیز می سوزد.و عملا کود کارایی لازم را دیگر نخواهد داشت.در دمای زیر ۶۵درجه تمام تخم علف های هرز و آفاتها و لاروها باکتریهای غیر مفید می سوزد و از بین می رود.سعی می کنیم هر ۲ یا ۳ هفته یکبار کودها را زیر و رو کنیم.

تشخیص کود دامی پوسیده شده:

چه زمان متوجه بشویم که کود دامی ما پوسیده شده است؟برای این منظور مواردی زیر را در نظر می گیریم.

  • رنگ تیره تری نسبت به کودهای دامی دارد.هر چقدر تیره تر باشد بهتر است.
  • بوی کمتری نسبت به کودهای دامی تازه دارد.
  • بسیار سبک و پوک و بدون آب است.

 

پوساندن سریع کود دامی:

اگر میخواهید که پوساندن کودهای دامی شما زمان کمتری را داشته باشد بهتر است در ابتدای پاییز اقدام به انجام این کار نمایید در پاییز مدت زمان لازم بین ۳۰ الی ۴۰ روز است.اگر فرایند پوساندن وارد فصل زمستان شود و دلیل کاهش دما این فرایند بین ۵۰ الی ۶۰ روز ممکن است که زمان بر باشد.اگر  دسترسی به کود دامی ندارید و یا امکان پوساندن کودهای دامی برای شما ممک نیست  پیشنهاد ما استفاده از کودهای آلی بایوجمی است که یک کود دامی کمپوست شده و با تاثیر گذاری بالا می باشد.

                                                                          بیشتر بخوانید

ویژگی و مزیت های کود دامی بایوجمی

 

 

مطالب پیشنهادی:

مطالبی که توسط کاربران بیشترین بازدید را داشته است.

قیمت اسید هیومیک اصل :

طریقه مصرف اسید هیومیک:

تاثیر اسید هیومیک در کشاورزی:

قیمت گوگرد مایع آلی:

بهترین زمان مصرف کلسیم برای درختان:

بهترین زمان هرس درختان:

۵ عامل ریزش گل و میوه:

دلیل ترک خوردگی میوه و را مقابله با آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *