چرا کود آلی بایوجمی استفاده کنم؟(کود ارگانیک)

چرا از کود آلی بایوجمی به جای کود دامی استفاده کنیم؟

کود آلی بایوجمی جزو دسته کودهای آلی و ارگانیک محسوب می شود.یعنی دارای ۲ ویژگی بسیار مهم است که اولین ویژگی آن ماده آلی و دومین ویژگی بحث ارگانیک بودن و سلامت کود است.کودهای آلی بر خلاف اکثر کودهای شیمیایی که بیشتر به منظور افزایش باردهی و بزرگ شدن سایز و رشد مصرف می شود کاربرد کاملا متفاوتی دارند.در واقع هدف از مصرف این نوع از کودها تامین ماده آلی و افزایش حاصل خیزی خاک و آماده سازی بستر مناسب برای رشد است.اینکه بسیاری از کشاورزان تصور می کنند که تنها با مصرف کودهای دامی شاهد افزایش باردهی و محصولی با کیفیت خواهند بود کاملا اشتباه است.همچنین لازم به توضیح است که حتی کودهای الی ارگانیک که عمدتا از شامل کودهای گاوی و گوسفندی و مرغی و یا هیومیک اسید هستند برای مصرف نیز باید شرایط خاصی داشته باشند و هر نوع کودی دامی قابلیت مصرف برای کشاورزی را نخواهد داشت.و دقیقا بیشتر مشکل باغداران و کشاورزان ما در این موضوع است که هر نوع کود دامی را که صرفا فقط دو سال در آفتاب قرار گرفته باشد و به اصطلاح پوسیده شده است را مصرف می کنند.که در نهایت باعث ایجاد مشکلاتی خواهد شد.در این مقاله قصد داریم به بررسی این مشکلات بپردازیم و برای حل این مشکل مواردی را بیان خواهیم کرد.

 

مشکل عمده کودهای دامی سنتی چیست؟

یکی از مهمترین اهداف مصرف کودهای دامی تامین ماده آلی خاک و افزایش حاصل خیزی آن است.اما در اکثر موارد بسیاری از کشاورزان عزیز آن را نادیده می گیرند.استفاده از کودهای دامی که به صورت سنتی در زیر آفتاب پوسیده شده است و یا مثلا کود کهنه هستند دارای ۲ مشکل اصلی است که عبارتند از

  • این نوع کودها به دلیل آنکه زمان زیادی مثلا ۲ سال در زیر آفتاب و برف و باران در محوطه باز هستند به مرور ماده آلی انها کاهش می باید در نظر داشته باشید که هدف اصلی ما از مصرف این کودها به خاطر وجود ماده الی در آن می باشد.پس عملا این نوع از کودهای دامی که با روش سنتی پوسیده می شوند به نسبت کودهای دامی که به روش های دیگر فراوری می شوند ماده آلی کمتری خواهند داشت.و در نتیجه تاثیرات آنها نیز کمتر خواهد بود.
  • در بحث ارگانیک بودن این نوع کودها باید گفت که دقیقا بر عکس تصور ما می باشد.زمانی که صحبت از ارگانیک به میان است مواردی مانند سالم و بی خطر و طبیعی بودن مد نظر است که این کودها به دلیل عدم گند زدایی و عدم قارچ کشی مصرف آنها میتواند باعث خسارت نیز بنماید.مثلا کرم سفید ریشه یکی از شایع ترین عوارض استفاده از کودهای دامی غیر سالم است.

پس می توان نتیجه گرفت که درست است که مصرف کودهای دامی خوب است اما باید توجه داشت که هر نوع کود دامی را هم نباید مصرف کنیم و جهت جلوگیری از بروز این مشکلات حتما مواردی که در ادامه خواهیم گفت را مد نظر قرار دهید.

 

 کدام کود دامی برای کشاورزی مناسب است؟

اگر بخواهیم یک کود دامی مناسب داشته باشیم باید دارای ۳ ویژگی زیر باشد فرقی نمی کند که چه نوع کود دامی می خواهیم مصرف کنیم.

  • اولین نکته این است که کود شما پوسیده شده و فراوری شده باشد.یعنی هم به خوبی داخل خاک در زمان کوتاهی اکسید شود و هم اینکه ماده آلی آن حفظ شده باشد.اگر کود شما پوسیده شده نباشد این کار در داخل خاک انجام خواهد گرفت که باعث کاهش سطح نیتروژن خاک می شود و این پروسه بین ۲ الی ۸ سال زمان می برد.
  • از سلامت آن مطمئن باشید یعنی عاری از هر گونه تخم علف هرز و بیماری قارچی و آفت باشد.این نکته بسیار مهم است.

برای این منظور بسیاری از کشاورزان با کودهای اوره و گوگرد و نیز باکتری EM خودشان اقدام به پوساندن و فراوری کردن کودهای دامی می کنند این روش به حفظ ماده الی و هم گندزدایی آن کمک خواهد کرد.و یا در غیر اینصورت اگر این امکان برای شما فراهم نیست پیشنهاد می کنیم که از کودهای کارخانه ای مانند کود آلی بایوجمی استفاده کنید.

 

کود آلی بایوجمی چیست؟

کود آلی بایوجمی یک کود دامی است که کاملا فرآوری و کمپوست شده است یعنی مشکلات کودهای دامی قدیم را ندارد و با عناصر غذایی آن مانند (پتاسیم، فسفر نیتروژن) نیز در ترکیب آن وجود دارد.که ارزش غذایی خوبی نیز دارا می باشد.البته میزان درصد عناصر فسفر و پتاسیم آن بالا نمی باشد و بیشتر جنبه کمکی دارد و برای تامین و جبران کمبود عناصر مهمی مثل فسفر و پتاسیم لازم است که شما از کودهای حاوی پتاس بالا و فسفر بالا استفاده نمایید.

 

مزایایی کود آلی بایوجمی:

چرا کود آلی بایوجمی استفاده کنم؟(کود ارگانیک)

  • کود آلی بایوجمی یک کود سالم می باشد یعنی در فرایند تولید گندزدایی می شود به همین دلیل بدون هیچ گونه قارچ و بیماری و آفات است.برخی از کشاورزان عنوان می کنند که با استفاده از کود دامی بیماری قارچی تمام باغ آنها را فراگرفته است. حتما حتما کود دامی شما باید فراوری و گند زدایی شده باشد.
  • به راحتی داخل خاک اکسید می شود و جذب سریع تر از کودهای دامی معمولی را در پی خواهد داشت.کودهای دامی ۲ الی ۱۰ سال زمان اکسید شدن آنها می باشد در حالی که دوره اکسید شدن کود آلی بایوجمی بین ۱ الی ۲ ماه می باشد.
  • متعادل کردن ph خاک برای رشد بهتر گیاه و کاهش شوری خاک 
  • بهترین کود برای تغییر ساختار فیزیکی خاک های رسی و سفت که هوادهی و انتقال عناصر غذایی بهتر انجام بشود.
  • ماندگاری بالا به نسبت کودهای مایع و آزاد سازی تدریجی عناصر که زمان بیشتری در اختیار ریشه قرار دارد.
  • به دلیل وجود مواد آلی در افزایش فعالیت باکترهای مفید و میکروارگانیسم خاک بسیار تاثیر گذار می باشد.این باکتریها بیشترین تاثیر را در حاصل خیزی خاک دارند.
  • به دلیل وجود مواد آلی می تواند ۵ برابر وزن خود آب جذب نمایید و تا دوره بعدی آبیاری رطوبت را در دسترس ریشه قرار دهد.این برای مناطقی که مشکل کم آبی دارند بسیار گزینه مناسبی است.
  • پس از مصرف ۲ الی ۳ سال میزان مصرف آن برای خاک باغ و یا مزرعه به نسبت ۲/۳ کاهش خواهد یافت یعنی اگر سال اول شما مثلا ۶۰۰ کیلو مصرف کردید در سال سوم میزان ۴۰۰ کیلو کفایت خواهد کرد.

 

آیا میدانید که:

در چالکود های پاییزه نباید از کودهای اوره و نیتروژن دار استفاده کرد.زیرا این کار باعث تحریک درختان به جوانه زنی و برگ خواهد شد که به دلیل سرد شدن هوا

در صورت تمایل جهت خرید گوگرد مایع آلی و هیومیک اسید اصل از طریق وات ساپ اقدام نمایید.همکاران ما آماده پاسخگوی به سوالات شما هستند.

 

مطالب پیشنهادی:

مطالبی که توسط کاربران بیشترین بازدید را داشته است.

قیمت کود بایوجمی:

چه کودی برای افزایش نتاژ یونجه مناسب است؟

قیمت گوگرد مایع آلی:

قیمت اسید هیومیک اصل :

طریقه مصرف اسید هیومیک:

طریقه مصرف گوگرد مایع آلی

بهترین زمان مصرف کلسیم برای درختان:

بهترین زمان هرس درختان:

۵ عامل ریزش گل و میوه:

دلیل ترک خوردگی میوه و را مقابله با آن:

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما