چرا عنصر گوگرد در کشاورزی مهم است؟

چرا عنصر گوگرد در کشاورزی مهم است؟

عنصر گوگرد (s) به عنوان یک منیع تامین ماده غذایی و نیز به دلیل تاثیرات چند گانه مدتی است که مورد توجه بسیاری از کشاورزان قرار گرفته است.مصرف آن بیشتر به عنوان یک اصلاح کننده طبیعی خاک و دفع آفات بیشتر مطرح می باشد.البته همه گوگردها برای کشاورزی مفید نمی باشند و لازم است که شناخت گوگرد مناسب برای کشاورزی اطلاعاتی داشته باشیم.در کنار دلایل کاربردی که در بالا اشاره شد برای مصرف این عنصر جنبه غذایی آن گاها فراموش می شود و توجه خاصی به آن نشده است.در اینجا ما به مسائل مربوط به گوگرد و انواع آن و خواص و طریقه مصرف با شما مطالبی را به اشتراک خواهیم گذاشت.

 

اهمیت غذایی عنصر گوگرد:

عمده ماده غذایی برای گیاهان و درختان پروتئین و قند و چربی می باشد.گوگرد یکی از عناصر مفید برای تحریک آنزیم گیاهان برای تولید پروتئین است.که این باعث افزایش عملکرد گیاه و چرخه بهتر مواد غذایی خواهد شد که منجر به افزایش توان باردهی درخت  می گردد.البته بخشی از این پروتئین در محصول نیز دخیره خواهد شد که باعث افزایش کیفیت آن می شود.این تنها بخشی از اهمیت آن می باشد زیرا برای برخی از محصولات نیز وجود گوگرد لازم و ضروری است به نوعی که محصولاتی مانند ذرت، سویا، گندم،گردو و یونجه به کمبود آن حساسیت بیشتری دارند و لازم است که حتما برای آنها عنصر گوگرد در سبد غذایی گذاشته شود.

 

ترکیبات گوگرد:

گوگرد معدنی دارای عناصری مانند سولفید روی، سولفید آهن، سولفات پتاسیم، سولفات کلسیم و املاح و عناصر غیر مفید مثل جیوه،آهک و… نیز می باشد که حتما باید آنها تصفیه و درصد آنها کاهش یابد.البته همه گوگردهای معدنی این گونه نیستند ترکیبات آنها کمی با هم متفاوت است اما اغلب دارای همین ترکیبات هستند.عنصر گوگرد برای جذب و اکسید شدن در داخل خاک بهتر است که به فرم سولفات SO4 باشد یعنی فرآوری شود.مثلا در فرایند تولید گوگرد مایع آلی هم آنها را فرآوری می کنند و هم با عناصر غذایی غنی سازی می کنند.که می توان گفت نسبت به گوگردهای دیگر  عملکرد کاملا متمایز می باشد. هر چه گوگرد شما با عناصر غذایی بیشتری همراه باشد نتیجه بهتری خواهد داشت.

 

دلیل استفاده از گوگرد در کشاورزی:

استفاده مداوم از ترکیبات نیتروژن(N) و فسفر(P) غلیظ فاقد گوگرد و نیز کودهای npk و قارچ کش های بدون گوگرد و خروج بیش از حد گوگرد از خاک و عدم ورودی مناسب به خاک منجر به کاهش عنصر گوگرد شده است.کمبود گوگرد فقط منحصر به خود آن نمی باشد بلکه بر روی میکرو ارگانسیم خاک و قابلیت جذب عناصر دیگر نیز تاثیر دارد از این رو لازم است برای افزایش عملکرد عناصر غذایی دیگر و خاک ها از این عنصر استفاده شود.در صورت کلی استفاده تاثیرات گوگرد برای کشاورزی بسیار می باشد که مقاله تخصصی آن را مطالعه نمایید.

 

انواع گوگرد برای کشاورزی:

چرا عنصر گوگرد در کشاورزی مهم است؟

اجازه دهید قبل از بیان انواع گوگردها به یک سوال مهم پاسخ دهیم که آیا همه گوگرد ها برای کشاورزی مناسب هستند؟در پاسخ باید گفت که خیر چه بسا استفاده از گوگردهای صنعتی و پتروشیمی نه تنها چه فایده ای برای خاک و محصول نخواهد داشت بلکه باعث آلودکی خاک و محصول نیز خواهد شد.شما با مطالعه کدام گوگرد برای کشاورزی مناسب است به جمع بندی بهتر خواهید رسید.حال انواع گوگرد های را برای شما شرح خواهیم داد.

گوگردهای از نظر ساختاری به ۲ نوع گوگردهای پودری و مایع تقسیم بندی می شوند.که بر اساس نوع شرایط و کار شما که مثلا برای محلول پاشی و آب کود یا به عنوان چالکود پاییزه انتخاب می شوند.گوگرد های پودری و مایع نسبت به یکدیگر دارای مزیت ها و معایبی هستند که این مزایا تعیین کننده انتخاب شما برای مصرف هر یک از آنها خواهد بود. ما در مقاله گوگرد پودری بهتر است یا مایع اطلاعات مفیدی را در این خصوص قرار دادیم.

گوگردها از نظر نوع ترکیبات به گوگردهای معمولی و سوسپانسیون و بنتونیت دار و گوگردهای آلی تقسیم بندی می شوند.اگر بخواهیم بگویم که کیفیت کدام یک از آنها بهتر است باید بگویم که ابتدا به عناصر همراه به گوگرد توجه نمایید زیرا هر چه به غیر از گوگرد عناصر غذایی دیگری مانند فسفر و پتاسیم و کلسیم و ریز مغذی ها به همراه آن باشد کیفیت بالاتری و تاثیر گذاری بهتری خواهد داشت.با این تعریف گوگردهای معمولی که فقط دارای عنصر سولفور (گوگرد) هستند دارای قیمت پایین تری نیز می باشند.

تقسیم بندی مهم گوگرد از نظر نوع فرایند و روش تولید شاید مهمترین نکته در انتخاب ما باشد که گوگرد معدنی و یا پتروشیمی (صنعتی) استفاده  کنیم.گوگردهای معدنی از روی سطح زمین و معادن استخراج می شوند و گوگردهای زیر سطحی یا پتروشیمی هنگام استخراج نفت و گاز بدست می آیند.گوگردهای پتروشیمی بر پایه مواد نفت هستند و بهتر است برای مصارف صنعتی مصرف شود و گوگردهای معدنی نیز باید قبل از مصرف فرآوری و تصفیه شوند.

 

کاربرد و طریقه مصرف آن:

 عنصر گوگرد برای همه محصولات زراعی و باغی قابل مصرف می باشد.هم به روش آبیاری و هم محلول پاشی که بهترین نجوه جذب به روش آبیاری می باشد.محلول پاشی بیشتر برای دفع آفات و تکمیل کاری روش آبیاری است.پس این نکته را مورد توجه قرار دهید که بیشترین جذب عناصر غذایی به روش آبیاری و از طریق ریشه می باشد.برای استفاده آسان و بدون مشکل بهتر است گوگرد شما ۲ ویژگی داشته باشد.

  • قابلیت حلالیت بالا در آب (به راحتی در آب حل شود و واکنش نشان دهد)
  • لازم گوگرد برای جذب بهتر  توسط ریشه به فرم سولفات باشد که به راحتی داخل خاک اکسید شود.

برای گرفتن نتیجه بهتر رعایت اصول کود دهی و مخصوصا اصول محلول پاشی گوگرد بسیار کمک کننده خواهد بود.زیرا انجام بخی از اقدامات ممکن است باعث خسارت گوگرد به محصول شما خواهد شد.

 

مضرات و مزایایی گوگرد:

در کنار مزایایی خوب و عالی گوگرد شاهد عنوان شدن برخی از مضرات آن نیز هستیم.برخی از کشاورزان با مصرف گوگردهای بی کیفیت و ارزان و استفاده ناصحیح و یا در زمان نامناسب موجب خسارت به محصول و درخت شده اند.باید ها و نباید های گوگرد را قبل از مصرف حتما بدانید که با استفاده غلط به باغ و مزرعه خود آتش نزنید.توصیه می کنیم که با حرف ها سنتی و تقلید از کارهای دیگران کشاورزی خود را پیش نبرید.

 

مطالب پیشنهادی:

مطالبی که توسط کاربران بیشترین بازدید را داشته است.

قیمت گوگرد مایع آلی:

قیمت اسید هیومیک اصل :

طریقه مصرف اسید هیومیک:

قیمت کود آلی کامل بایوجمی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما