گوگرد برای کشاورزی هم یک عنصر غذایی است و هم یک دفع کننده آفات و هم اصلاح کننده ساختار شیمیایی خاک می باشد.از این رو هر چقدر با عناصر غذایی غنی سازی و فرآوری شده باشد می تواند تاثیرات بهتری داشته باشد.این ویژگی هم در گوگردهای مایع و هم در گوگردهای پودری می تواند وجود داشته باشد.البته این فقط یکی از مواردی آن می باشد و برخی از گوگردها فقط عنصر سولفور (گوگرد) را دارند.و از طرفی نیز صرف وجود چند عنصر غذایی در گوگرد نمی توان عنوان کرد که این گوگرد برای کشاورزی مناسب بوده زیرا برخی از ویژگی ها مهمتر نیز وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
انواع گوگرد کشاورزی:
اینکه چه زمان از گوگرد مایع یا پودری استفاده کنیم در مورد آن قبلا صحبت کرده ایم.الان قصد داریم در مورد انواع گوگرد برای کشاورزی از نظر نوع ترکیبات مطالبی را بیان کنیم.از لحاظ ترکیبات گوگردهای بنتونیت دار،سوسپانسیون،گوگرد پتاسیم بالا (پایه پتاسیم)،گوگرد آلی و گوگرد فسفر بالا و گوگرد معمولی در بازار وجود دارد.گوگرد معمولی فقط عنصر گوگرد را دارد و ساده ترین نوع گوگرد است که قیمت پایین تری به نسبت انواع دیگر دارد.قبل از آنکه به ترکیبات آن دقت کنیم ابتدا مطمن شوید گوگرد شما دارای شماره ثبت کودی است یا خیر؟برخی از افراد شماره ثبت شرکت را بر روی لیبل می زنند و کشاورزان با شماره ثبت کودی اشتباه می گیرند.روش استعلام شماره ثبت کودی را می توانید در اینجا مطالعه نمایید.
کدام گوگرد برای کشاورزی مناسب است؟
فارغ از نام برند و ترکیبات آن برای خود عنصر گوگرد برای کشاورزی چند ویژگی لازم و برخی بهتر است که همراه آن باشد.یکی از مشکلات عمده گوگرد در خصوص جذب آن توسط گیاه می باشد.چه بسا بسیاری از کشاورزان با مصرف مکرر گوگرد اما هیچ نتیجه ای را نگرفته اند.از این رو تصمیم گرفتیم برخی از ویژگی های که لازم است یک گوگرد با کیفیت داشته باشد را بیان کنیم که شما در انتخاب دچار مشکل نشوید.مواردی که با کلمه باید همراه شده به صورت مستقیم بر روی عملکرد گوگرد تاثیر دارد.
- گوگرد برای کشاورزی بهتر است از نوع معدنی باشد.زیرا این نوع گوگرد دارای کمترین املاح غیر مفید می باشد.گوگردهای پتروشیمی یا صنعتی هر چند دارای رنگ زرد خوش رنگی هستند اما بهتر است برای کشاورزی استفاده نشود.
- تجربه کشاورزان نشان داده که میزان درصد مناسب گوگرد برای کشاورزی بین ۲۰ الی ۳۰ درصد می باشد.برخی از شما عزیزان به تصور کیفیت بالاتر اقدام به خرید گوگردهای با درصد های بالا ۶۰ الی ۸۰ درصد نموده اید و پس از مصرف دچار مشکلاتی از قبیل سوزندگی و مسمومیت گیاه شده اید.
- گوگرد برای جذب باید به فرم سولفات SO4 باشد.در این فرم در واقع گوگرد اکسید می شود و ریشه می توان آن را جذب نمایید.استفاده از قارج تیوباسیلوس و ماده بنتونیت همراه گوگرد نیز می تواند کمک کننده باشد اما بهتر است خود گوگرد این قابلیت را داشته باشد.تا نیاز به ماده اضافی نباشد.
- همره داشتن ریز مغذی ها و عناصر غذایی در ترکیب گوگرد هم باعث افزایش عملکرد آن کمک می کند و هم آن را از تک عنصری خارج می کند.و به نوعی ارزش غذایی آن را افزایش می دهد.
- مهمترین نکته گوگرد مربوط به استفاده آن می باشد که گوگرد باید قابلیت بالایی در ترکیب شدن با آب را داشته باشد.چه مصرف به روش محلول پاشی و یا به روش آبکود بسیار مهم است که گوگرد به راحتی با آب ترکیب شود و واکنش نشان دهد.برخی از گوگردهای پودری پتروشیمی و معدنی با راحتی با آب ترکیب نمی شوند.
- گوگرد به دلیل داشتن عناصر غیر مفید مانند آهک،جیوه،سرب و مخصوصا ماده ارسنیک که در گوگردهای پتروشیمی وجود دارد باید تصفیه شود و این عناصر به حداقل میزان خود ppm برسد.هر چقدر این ناخالصی ها کمتر باشد قیمت گوگرد ما بیشتر خواهد بود.
- میزان درصد عناصر گوگرد باید دارای توازن باشد تا باعث هم زدن تعادل شیمیایی در خاک نشود.
جمع بندی:
با توجه به ویژگی ها که برای یک گوگرد مناسب کشاورزی بیان کردیم می توان نتیجه گرفت که گوگرد حتما باید فراوری و تصفیه شده باشد.یعنی هم قابلیت جذب بالای داشته باشد و هم املاح و ناخالصی غیر مفید آن کاهش یابد.و بهتر است که حلالیت بالایی در آب داشته باشد تا به راحتی و بدون مشکل قابل مصرف باشد.میزان درصد استاندارد برای کشاورزی با توجه به نوع خاک های ما ۲۰% می باشد.بیشترین تاثیر گوگرد را شما در روش آبیاری و جذب از طریق ریشه خواهید داشت.
مطالب پیشنهادی:
مطالبی که توسط کاربران بیشترین بازدید را داشته است.
قیمت گوگرد مایع آلی:
قیمت اسید هیومیک اصل :
طریقه مصرف اسید هیومیک:
قیمت کود آلی کامل بایوجمی: