افزایش گلدهی صیفی جات که در نهایت به افزایش باردهی و میزان برداشت ما کمک می کند را در این مقاله برای شما بیان خواهیم کرد.البته همه ما میدانیم که تنها با افزایش گل و میوه نمیتوان گفت که کار تمام شده زیرا با افزایش گل بیشتر ما نیاز به تغذیه بهتر نیز خواهیم داشت زیرا صرفا داشتن گل بیشتر و محصول بیشتر ملاک نیست بلکه کیفیت و درشتی آنها نیز برای ما اهمیت دارد که میزان تناژ ما را افزایش دهد.نکته بسیار مهم و همیشگی که به ان اشاره می کنیم این است که حتما قبل از مصرف هر گونه کود حتما آزمایش خاک را انجام دهید و شرایط را برای جذب عناصر غذایی مهیا کنید تا بهترین نتیجه را دریافت کنید.زیرا استفاده تصادفی عناصر و بدون اطلاع فقط باعث افزایش هزینه های شما خواهد شد.
دلایل عدم باردهی صیفی جات:
قبل از آنکه بخواهیم افزایش گلدهی صیفی جات را بیان کنیم لازم است یک نکته مهم و اساسی که بیشتر کشاورزان با آن درگیر هستند را بیان نماییم که ان هم عدم باردهی محصولات با وجود تغذیه می باشد.با تحقیقات انجام شده در مزارع مختلف و محصولاتی مانند بادمجان،خیار،گوجه…..مشخص شد که یکی از دلایل عمده در عدم باردهی صیفی جات عدم جذب عناصر غذایی بیان شده است.
با در نظر گرفتن این نکته که کودهای مصرفی ما هم از لحاظ فرم و نوع ساختاری دارای قدرت جذب خوبی هستند اما باز هم ممکن است که بخشی از آنها و یا کل آن توسط ریشه جذب نشود.که این مشکل به دلیل PH و شوری بالا و یا همان آهک و نمک داخل خاک می باشد که در اکثر مناطق کشور با این مشکل درگیر هستند.پس حتما برای افزایش جذب عناصر غذایی لازم است که حتما آهک خاک را کاهش دهیم در غیر این صورت جذب به خوبی صورت نمی گیرد.برای کاهش آهک و ph خاک لازم است که یا قبل از کاشت نشائ و یا بذر از گوگردهای پودری معدنی زرکوه و یا بعد از کاشت و در مرحله رشد از گوگرد های مایع آلی به صورت آبیاری حتما استفاده شود.
گوگردهای پودری پالایشگاهی به دلیل انکه پایه مواد نفتی دارند و به خوبی داخل خاک تجزیه نمی شوند اصلا برای کشاورزی مناسب نیستند.گوگردهای پالایشگاهی برای مصارف صنعتی مانند لاستیک سازی،رنگ سازی و …. مصرف دارد.
کود افزایش گلدهی صیفی جات:
برای افزایش گلدهی صیفی جات چه کودی مصرف کنیم؟این سوال بسیار از همکاران ما پرسیده می شود.استفاده از کودهای دامی و عناصر نیتروژن و فسفر برای تغذیه گیاه ما لازم و ضروری است اما هیچ ارتباطی به افزایش گل دهی صیفی جات ندارد.زیرا هر عنصری کاربرد و نقش خود را خواهد داشت.پس تنها با مصرف کود دامی و یا کود اوره نباید انتظار نداشته باشیم که گیاه ما گل دهی و محصول خوبی داشته باشد.این مورد را بیان کردیم زیرا استفاده از کودهای دامی به صورت سنتی بسیار متداول است و تصور بر این است که همین کود دامی کفایت خواهد کرد.
بهترین راهکار برای افزایش گلدهی صیفی جات استفاده از ۳ عنصر مهم مانند بور،کلسیم و روی می باشد.که میتوان برای تامین روی از سولفات روی و برای تامین عنصر بور از اسید بوریک و یا بر اتانول آمین استفاد کرد و برای عنصر کلسیم کود نیترات کلسیم توصیه می شود.در نظر داشته باشد که کلسیم و روی در صورت بالا بودن Ph خاک توسط ریشه نمی توانند جذب شوند پس حتما استفاده از گوگرد مایع آلی ۳ کاره را در برنامه تغذیه قرار دهید.بهتر است که بعد استفاده از این عناصر گوگرد استفاده شود.
طریقه مصرف:
مهمترین موضوع در افزایش عملکرد عناصر غذایی طریقه مصرف آنها می باشد.بهترین روش مصرف این عناصر که باعث افزایش گلدهی صیفی جات خواهد شد مصرف آن به روش آبیاری می باشد.استفاده به روش محلول پاشی عملکرد ۱۵ الی ۲۰ درصدی را خواهد داشت و اساسا محلول پاشی این عناصر بعد از استفاده در روش آبیاری و برای تکمیل کاری می باشد.بسیاری از کشاورزان برای کاهش هزینه ها اقدام به محلول پاشی می نمایند که تاثیرات روش آبیاری را نخواهد داشت.شاید این سوال برای شما پیش بیاید که پس چرا در خصوص افزایش گل دهی درختان قبل از گل دهی محلول پاشی فروت ست توصیه می شود.برای پاسخ به این سوال مقاله مربوط به ترکیبات و مقدار مصرف فروت ست را مطالعه کنید.
دوره مصرف به مدت ۳ هفته و قبل از شروع گل دهی خواهد بود و عناصر را با فاصله زمانی یک هفته از هم استفاده نمایید.حتما توجه کنید که برای افزایش عملکرد بهتر فرم عناصر شما به شکل سولفات باشد.البته فرم کلاته بهتر است اما کمی قیمت کودهای که عناصر آنها به فرم کلاته هستند بالا می باشد.نیترات کلسیم را با روی و بور ترکیب نکنید و حتما به صورت جداگانه مصرف نمایید.توجه داشته باشید که عناصر مانند پتاسیم و فسفر هم برای ما مورد نیاز است و این ۳ عنصر برای افزایش گلدهی صیفی جات توصیه می شود. و نمی توان انتظار افزایش سایز را داشته باشیم.مثلا ما برای افزایش سایز نیاز به عنصر پتاسیم خواهیم داشت مگر آنکه عناصر دیگری که مورد نیاز است در خاک شما وجود داشته باشد.و نیاز به مصرف مجدد نباشد.
چند نکته جهت یاد اوری:
- از ترکیب کردن کودها و عناصر غذایی با هم خود داری کنید و بهتر است به صورت جداگانه مصرف کنید.البته ترکیب کردن هیومیک با کودها npk بسیار متداول است و مشکلی ندارد.
- برای کاهش آبشوی کودها بهتر است که در اواسط آبیاری کوددهی انجام شود.
- از استفاده بیش از حد اوره و نیتروژن و یا استفاده تقلیدی از دیگران در مصرف کود خود داری نمایید.افزایش اوره و یا نیتروژن در سطح خاک باعث ایجاد مشکل در عملکرد گیاه و مسمومیت آن خواهد شد.
- بهترین راه اصولی تغذیه و کاهش هزینه ها انجام آزمایش خاک و اصلاح خاک می باشد.
در پایان امیدوارم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و تجربیات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
در صورت تمایل جهت خرید گوگرد مایع آلی و هیومیک اسید اصل از طریق وات ساپ اقدام نمایید.همکاران ما آماده پاسخگوی به سوالات شما هستند.
مطالب پیشنهادی:
مطالبی که توسط کشاورزان بیشترین بازدید را داشته است.
قیمت اسید هیومیک اصل :
طریقه مصرف اسید هیومیک:
تاثیر اسید هیومیک در کشاورزی:
قیمت گوگرد مایع آلی:
بهترین زمان مصرف کلسیم برای درختان:
بهترین زمان هرس درختان:
۵ عامل ریزش گل و میوه:
دلیل ترک خوردگی میوه و را مقابله با آن: