گوگرد پودری یا مایع بخریم؟تاثیرات کدام بهتر است؟در چه زمان از گوگردهای پودری و مایع استفاده کنیم؟برای افزایش عملکرد و دریافت نتایج بهتر بسیار لازم و ضروری است که پاسخ این سوالات را بدانیم.بسیاری از کشاورزان به دلیل انتخاب اشتباه در نوع گوگرد خود علی رغم هزینه های بالا اما نتایج مطلوبی را نداشته اند.پس لازم است که ما اولا بدانیم که کدام گوگرد برای ما مناسب است و دوم در چه زمان از گوگرد پودری استفاده کنیم و در چه زمان از گوگرد مایع و اینکه اساس ما به چه نوع گوگردی نیاز داریم؟و یا بهتر بگویم کدام گوگرد برای کشاورزی مناسب است؟
گوگرد مناسب برای کشاورزی کدام است؟
تفاوتی نمی کند که شما می خواهید از گوگرد مایع استفاده کنید و یا گوگرد پودری مهم این است که گوگرد شما ویژگی ها یک گوگرد کشاورزی را داشته باشد.برخی از این ویژگی ها را برای شما بیان خواهیم کرد که در تجربه و استفاده دوستان بدست آمده است.
- گوگرد شما باید دارای قابلیت جذب باشد.یعنی گیاه بتواند آن را جذب نمایید.برای همین نیاز است که عناصر آنها را فرآوری و غنی سازی کنیم. بهترین نوع گوگرد برای کشاورزی که جذب بالایی دارد گوگرد به صورت سولفات شده می باشد.
- گوگردها دارای املاح و عناصر غیر مفیدی می باشند که حتما حتما باید این عناصر در فرایند تولید تصفیه شده و میزان آنها به حداقل خود برسد. در غیر این صورت باعث ایجاد مشکل خواهد کرد.
- باید قابلیت حل شدن با آب را داشته باشند و بتواند به خوبی با آب ترکیب شده و واکنش نشان دهند.
- میزان درصد آنها باید دارای توازن باشد درصد بالا نشان دهنده کیفیت گوگرد نیست.
گوگردهای پودری و گرانوله پتروشیمی و پالایشگاهی برای مصارف کشاورزی مناسب نمی باشند.زیرا بر پایه مواد نفتی هستند.و اصلا در آب حل نمی شوند و به نوعی آب گریز هستند.و به دلیل همین در خاک اکسید نمی شوند و هیچ تاثیری برای شما ندارند چه بسا باعث آلوده کردن خاک نیز شوند.
گوگرد پودری یا مایع:
گوگردهای پودری(معدنی) و مایع هر کدام دارای مزایا و معایبی می باشند.در اینجا منظور ما از گوگرد پودری همان گوگردهای پودری معدنی است زیرا گوگردهای پتروشیمی و پالایشگاهی اصلا برای کشاورزی مناسب نیست.در هنگاه خرید گوگرد برخی از کشاورزان به قیمت آن و میزان درصد آن توجه دارند اما نکات دیگری نیز باید مورد توجه قرار گیرد.مثلا زمان استفاده هر کدام از انها متفاوت است.با هم به بررسی برخی از آنها می پردازیم.لازم که یاد آور شویم که برخی از گوگردهای معدنی پودری دارای شوری و آهک هستند و لازم است که حتما تصفیه شوند. اینکه تصور کنیم همه گوگردهای پودری معدنی خوب هستند اشتباه است.
مزایا و معایب گوگرد پودری:
گوگردهای پودری اولین نوع گوگرد در مصرف کشاورزی معرفی شدند.و به دو نوع معدنی و پتروشیمی تقسیم بندی می شوند.گوگردهای پودری به شکل های پودری و یا گرانوله و یا عدسی نیز هستند.و با برخی از عناصر آنها را ترکیب می کنند.مهم ترین مشکل گوگردهای پودری این است که محدودیت زمانی وجود دارد.یعنی پس از مصرف حداقل ۲ الی ۳ ماه زمان برای اکسید شدن و تاثیرات آن زمان لازم است.
مزایای گوگردهای پودری:
- قیمت پایین تری نسبت به گوگردهای مایع دارند.
- هزینه بسته بندی کمی تر دارند.
- برای استفاده در چالکود مناسب هستند.
- قابلیت نگه داری بهتری دارند.
- ماندگاری بیشتری در خاک دارد.
معایب گوگرد پودری:
- به خوبی با آب ترکیب نمی شوند و در صورتی که هم قابلیت ترکیب شدن را داشته باشند.پس از مدتی ته نشین می گردد و نیاز است که در زمان محلول پاشی از سم پاش های استفاده شود که دارای همزن هستند و مداوم همزن کار کند تا گوگرد پودری ته نشین نشوددر غیر این صورت فقط اب محلول پاشی خواهد شد.
- برای محلول پاشی مناسب نمی باشد و ایجاد گرد و غبار می کند هم برای مصرف کننده ایجاد مزاحمت خواهد کرد.
- جذب آنها توسط ریشه درخت و گیاه زمان دار می باشد زیرا پس از مصرف زمان زیادی لازم است که توسط خاک اکسید شوند و قابل مصرف برای گیاه باشد بنابراین برای اقدامات اصلاحی سریع و کمبود عنصر به صورت فوری مناسب نمی باشند.و بیشتر برای چالکود زمستانه مناسب است.
- میزان مصرف به خوبی تحت کنترل نمی باشد و برای توزیع یکنواخت در مزرعه نیاز به دستگاه پودر پاش می باشد که این برای کشاورز ایجاد هزینه اضافی خواهد کرد.
- گوگرد های پودری حتما باید در داخل خاک مصرف شوند تا فرایند اکسید شدن آنها تسریع شود.
- قدرت جذب کمی تر دارند و نیاز هست که حتما همراه با عناصر مانند خاک بنتونیت و یا قارچ تیو باسیلوس ترکیب شوند تا اکسید و توسط ریشه جذب شود که این نیز هزینه بر خواهد بود.
- میزان مصرف آن در هکتار به نسبت گوگرد مایع بیشتر است.
مزایا و معایب گوگرد مایع:
گوگرد های مایع برای پوشش دادن معایب گوگردی پودری تولید شدند. کاربری آسان و قابلیت حل شدن با آب مهمترین مزیت این نوع از گوگردها می باشد. برخی از این مزایا و معایب را بررسی خواهیم کرد.
معایب گوگرد مایع:
- گوگردهای مایع قیمت بالاتری نسبت به گوگردهای پودری دارند.
- گوگردهای مایع زمان نگه داری کمتری را دارند.
- برای چالکود مناسب نمی باشند.
- زمان ماندگاری کمتری در خاک دارد.
- هزینه بسته بندی بیشتری دارند.
مزایای گوگرد مایع:
- به راحتی با آب ترکیب شده که همین امر موجب کاهش بی کربنات اب خواهد شد.بی کربنات بالای آب باعث ایجاد اختلال در جذب عناصر غذایی در اطراف ریشه می شود.از دیگر مزایایی آن کاربرد آسانی دارند هم به روش محلول پاشی و هم به روش آبیاری قطره ای غرقابی و بارانی قابل استفاده است.
- قابلیت حل شدن بهتری با کودهای دیگر را دارند.
- در محلول پاشی به دلیل چسبندگی و جذب بالا عملکرد بهتری را نشان می دهند.
- ایجاد سوختگی در گیاه و مزاحمت برای مصرف کننده نخواهد داشت.
- توزیع یکنواخت و بهتری برای گیاه خواهند داشت.
- به دلیل فرم مناسب قابلیت جذب سریع و تاثیرات آنی می باشند
- گوگردهای مایع به دلیل قابلیت جذب بالا عملکرد بهتری دارند.
- میزان مصرف کمتری در هر هکتار خواهند داشت.که هزینه های کلی را کاهش خواهد داد.
- برای مقابله با آفات و حشرات و کنترل بیماری های قارچی مناسب تر هستند.
بهترین گوگرد مایع کشاورزی:
اگر به صورت کلی و مختصر بخواهیم چند ویژگی برای یک گوگرد مایع باکیفیت را لحاظ کنیم به این موارد میتوان اشاره کرد.
- فرم عنصر آن دارای فرم سولفاته SO4 باشد تا قدرت جذب و تحرک خوبی را هم از طریق برگ و هم ریشه داشته باشد.
- دارای ازش غذایی بالایی باشد یعنی به غیر از گوگرد عناصر غذایی دیگری مثل پتاسیم،کلسیم،کربن،نیتروژن و…. را هم در ترکیب داشته باشد.به نوعی تک عنصری نباشد.
- میزان درصد سولفور و یا همان گوگرد آن متعادل باشد که باعث بر هم زدن تعادل غذایی در خاک نشود.بین ۲۰ الی ۲۵ درصد مناسب است.
با توجه به این ویژگی ها گوگرد مایع آلی سه کاره که ترکیبی از سه عنصر متفاوت و سه کارایی متفاوت است گزینه مناسبی برای کشاورزان خواهد بود.برای آشنایی بیشتر بر روی لینک آبی رنگ کلیک نمایید و مقاله مربوط به آن را مطالعه نمایید.
جمع بندی:
قبل از شروع فصل و به دلیل داشتن زمان تا بیدار شدن درختان و شروع مجدد رشد مصرف گوگردهای پودری معدنی برای چالکود زمستانه همراه با کودهای دامی بسیار متداول است هر چند ممکن است که گوگردهای پودری به دلیل آنکه حتما باید در داخل خاک قرار بگیرند و حفر چاله و یا کانال شاید برای کشاورزان کمی هزینه بر باشد.اما با شروع فصل استفاده از گوگردهای مایع بیشتر توصیه میشود.زیرا قدرت جذب بالا و تاثیر گذاری سریع تری دارند و مصرف آسان تری را نیز خواهند داشت.و هر زمان که نیاز به مصرف داشته باشیم به راحتی میتوان از آن استفاده کرد.
مطالب پیشنهادی:
مطالبی که توسط کاربران بیشترین بازدید را داشته است.
قیمت اسید هیومیک اصل :
طریقه مصرف اسید هیومیک:
تاثیر اسید هیومیک در کشاورزی:
قیمت گوگرد مایع آلی:
بهترین زمان مصرف کلسیم برای درختان:
بهترین زمان هرس درختان:
۵ عامل ریزش گل و میوه:
دلیل ترک خوردگی میوه و را مقابله با آن:
[njwa_button id=”4789″]