روش مقابله با کرم خراط بدون سم

۴ روش مقابله با کرم خراط بدون سم

مقابله با کرم خراط یا همان کرم ساقه خوار با سم خیلی جواب گو نخواهد بود.زیرا اولا پس از تخم گذاری حشره ماده لاروها به داخل غلاف ریز پوست شاخه رفته و سم به آنها نمی رسد که بخواهند اثر نمایید و دوم آنکه با سم پاشی حشرات مفید مه دشمن کرم خراط هستند مثل مورچه ها و سن های شکارچی را هم نابود خواهیم کرد و وضعیت بدتر خواهد شد.بهترین روش استفاده از روش های پیشگیری مانند دفع حشره ماده از باغ و جلوگیری از تخم گذاری آنها بر روی شاخه های درخت یا روش های ارگانیک که در این زمینه چند راهکار وجود دارد که می تواند در کاهش میزان خسارت نیز کمک کننده باشد.اما چند عامل مهم مثل عدم تغذیه مناسب درختان و برخی از اقدامات اشتباه مانند هرس نامناسب و بی موقع و نیز عدم رعایت بهداشت باغ و نیز عدم مدیریت در آبیاری در مبتلا شدن درختان ما به کرم خراط بسیار تاثیر گذار می باشد.

عوامل موثر بر ورود کرم خراط به باغات:

درخت گردو درخت مورد علاقه کرم خراط است.اما چه شده که کرم خراط درخت ما را انتخاب نموده است؟و بهتر است بگویم که چرا درختان ما میزبان این حشره هستند.به چند عامل را در بالا مختصرا اشاره کردیم اما سعی می کنیم که بیشتر توضیح دهیم.

درختانی که به خوبی تغذیه نمی شوند و به مرور درخت ضعیف می شود و یا به موقع آبیاری انجام نمی شود که درخت دچار تنش تشنگی می گردد باعث پوسته پوسته شدن و خشک شدن تنه و یا شاخ ها خواهد شد که محل مناسبی برای تخم ریزی حشره ماده خواهد بود.از طرفی این حشره ابتدا به سمت درختان ضعیف خواهد رفت.

تحقیقات نشان داده است که درختان ضعیف و بیمار با متصاعد کردن بوی خاصی آفات و حشرات بیشتری را با سمت خود جذب می نمایند و آفات ترجیح می دهند که بیشتر سمت درختان ضعیف بروند.

 

هرس درختان در موقع نامناسب سال مثلا اواسط پاییز و اوسط زمستان که درختان توانایی و قدرت بازسازی زخم های ایجاد شده از هرس را ندارد می تواند محل مناسب برای ورود کرم خراط باشد.

هرس سنگین درختان گردو خود عامل اصلی برای مبتلا شدن درخت به کرم خراط است زیرا با هرس سنگین باعث به وجود امدن تعداد زیادی از شاخ های نازک یک ساله خواهیم شد که کرم خراط عاشق این شاخه های می باشد و لاروهای زیادی را در مجاورت خود جای می دهند.حتما اگر هرس انجام دادید محلول پاشی با بردو فراموش نشود و حتما این شاخ های نازک را تحت کنترل داشته باشید.

شرایط آب و هوای و عدم زمستانی سرد نیز عامل افزایش فعالیت کرم خراط می باشد حرکت این کرم در دمایی کمتر از ۱۲ درجه سانتی گراد متوقف می شود.

رعایت بهداشت باغ که مربوط به جداسازی شاخ های خشک شده و انتقال آنها به بیرون باغ و سوزاندن آنها می باشد.زمانی که شاخ های را جدا سازی می کنید.باید تا ۲۰ سانت پایین تر از محل خشک شدگی بریده شود و توجه نمایید که سوراخ کرم خراط ادامه دار نباشد زیرا کرم خراط همزمان با رشد کردن جای خود را نیز تغییر می دهد و به سمت شاخ های کلفت تر حرکت میکند و در صورت مشاهده اندازه شاخه هرس بیشتر بریده شود.

استفاده بیش از سموم که باعث از بین رفتن سن های شکارچی و مورچه ها خواهد شدخود عاملی دیگر در افزایش جمعیت این کرم است.کرم خراط غذایی مورد علاقه مورچه های می باشد و با جستجو در سوراخ ها و شیارها آنها را شکار می کنند.در صورت خارج نمودن کرم خراط با مفتول و عاقشته شدن مفتول به ماده بدن کرم  ماده ترشح شده آن را بر روی تنه تا روی خاک بمالید تا از بوی آن مورچه ها جذب درخت شوند و برای جستجو درخت و شکار کرم بیایند.

 

لاروها پس از دو هفته از تخم بیرون می ایند و لارو های کوچک در سر شاخ ها از محل دم برگ وارد ساقه های نازک شده و تغذیه می کنند و آنها را خشک می کنند پس لازم است که در صورت خشکی سر شاخه حتما آن را بررسی نمایید.

 

۴ روش مقابله با کرم خراط:

 روش مقابله با کرم خراط بدون سم

 

در اینجا به بررسی راه های موثر در کاهش خسارت کرم خراط بر روی درختان می پردازیم.و بهترین روش پیشگیری است زیرا زمانی که کرم وارد درخت شما بشود کار خاصی نمی توان انجام داد و فقط میتوان میزان خسارت را کاهش داد.

استفاده از خمیرهای سمی که از ترکیب سم با مل نقاشی و گل و یا چسب باغبانی و سریش درست می شود و یا چسب آکواریوم در پوشاندن سوارخ ها و روزنه ها و شیارها می تواند باعث خفگی کرم شود و از خروج حشره بالغ و یا ورود کرم جدید جلوگیری کند اما مشکل این است که حشره ماده مجددا ممکن است سال بعد روی درخت ما تخم گذاشته باشد و ما سال بعد هم با کرم خراط مواجه باشیم.برای همین بهتر است که بیشترین توجه خود را بر روی عوامل دفع کننده این حشره قرار دهیم و اجازه ندهیم که حشره ماده بر روی درخت ما تخمگذاری نمایید.

به نظر می رسد بهترین روش دفع کردن و دور کردن این حشره از باغات می باشد که برای این امر بهترین گزینه استفاده از گوگرد مایع آلی می باشد.

اولین قدم و موثر ترین روش برای مقابله با کرم خراط تغذیه مناسب درخت با عناصر غذایی از جمله گوگرد مایع آلی خواهد بود که هم به صورت آبیاری و هم به صورت محلول پاشی قابل مصرف می باشد.گوگرد به دلیل بوی که دارد به طور طبیعی حشرات و آفات را دور می کند و اگر وارد بدن حشره شود سیستم تولید مثل آن را مختل خواهد کرد.محلول پاشی گوگرد مایع آلی باعث می شود که حشره ماده از درخت ما دور شود و اقدام به تخم ریزی بر روی شاخه ها ننماید.از طرفی نه تنها درخت ما ضعیف نشده است بلکه چون گوگرد چهارمین عنصر غذایی مفید است که با مصرف آن به روش آبیاری و محلول پاشی درختان نیز تقویت خواهند شد یعنی با یک تیر دو هدف را زده ایم.اگر به روش آبیاری نیز استفاده شود یکی از مزیتهای آن دفع آفات خاکزی دیگری مثل سوسک ریشه خوار و کرم سفید ریشه خواهد بود.کما اینکه گوگرد در افزایش کیفیت محصول و سفید تر شدن و چرب تر شدن مغز گردو بسیار موثر است.برای مطالعه تاثیرات گوگرد مایع برای گردو بر روی لینگ آبی رنک کلیک نمایید.

استفاده از تله های نوری خیلی توصیه نمی شود چون باعث به دام افتادن حشرات مفیدی مانند بال توری ها نیز خواهد شد و به اندازه هر ۱۰۰۰ حشره بال توری شاید یک شپره کرم خراط در دام گرفتار بشود.اما یا یک لامپ و یک سطل آب میتوانید آن را نیز خودتان درست کنید و یا خریداری کنید.

 

استفاده از تله های فورمونی که دارای بوی ماده حشره است و حشرات نر را به سمت خود جذب می کند و به دام می افتد و به این روش تولید مثل آنها مختل خواهد شد و جمعیت آنها کاهش خواهد یافت.این تله ها در ارتفاع ۶ متری نسب شد زیرا حشره نر در این ارتفاع پرواز می کند.و رنگ انها اگر سبز باشد بیشتر جلب توجه خواهد کرد.برای هر هکتار معمولا ۴۰۰ تله در نظر گرفته می شود در صورت تراکم بالا تله های بیشتر مورد نیاز است.

 

 

طریقه مصرف گوگرد مایع برای دفع آفات:

برای مقابله با کرم خراط با گوگرد مایع آلی به روش محلول پاشی بهتر است در شروع فصل و در اواخر زمستان همراه با جوانه زنی و قبل از گل دهی مرتبه محلول پاشی را به نسبت ۵ در ۱۰۰۰ با آب ترکیب نمایید.سعی نمایید هر ماه یک مرتبه محلول پاشی را برای دفع آفات انجام دهید به غیر از زمان گلدهی که نباید محلول پاشی انجام شود.در زمان محلول پاشی توجه داشته باشد که درخت کاملا شسته شود و در ارتفاعات بالای درخت نیز محلول رسانده شود.برای افزایش عملکرد محلول پاشی گوگرد در این خصوص اصول محلول پاشی را حتما مطالعه نمایید.

 

 

مطالب پیشنهادی:

مطالبی که توسط کاربران بیشترین بازدید را داشته است.

قیمت اسید هیومیک اصل :

طریقه مصرف اسید هیومیک:

تاثیر اسید هیومیک در کشاورزی:

قیمت گوگرد مایع آلی:

بهترین زمان مصرف کلسیم برای درختان:

بهترین زمان هرس درختان:

۵ عامل ریزش گل و میوه:

دلیل ترک خوردگی میوه و را مقابله با آن

1 دیدگاه

  1. سلام
    معرفی خوبی بود. بعضی از این محصولات رو ندیده بودم، ممنون که باعث شدید با این محصولات آشنا بشیم.
    من هم می خوام چند تا محصول خوب دیگه معرفی کنم:
    خراطی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما