قدم تا افزایش باردهی میوه

۵ قدم تا افزایش باردهی میوه

 افزایش باردهی میوه منوط به استفاده از کودهای باردهی مانند npk و استفاده از عناصر غذایی مانند کلسیم و آهن و منیزیم و بور و روی و مس می باشد و اما سوال اینجاست که چرا با وجود مصرف این عناصر غذایی باز هم شاهد افزایش باردهی مطلوب نمی باشیم؟اینطور به نظر می رسد که برای افزایش باردهی میوه فقط استفاده از کودها و عناصر غذایی کافی نیست و لازم است که اقدامات دیگری نیز در کنار آن انجام دهیم.در این مقاله سعی کردیم ۵ اقدام مهم و ساده اما موثر که تاثیرات شگرفی برای شما در افزایش باردهی ایجاد خواهد کرد را با شما به اشتراک بگذاریم.

 

عوامل موثر بر کاهش باردهی میوه:

تحقیقات و گزارش های ارسالی از کشاورزان از مناطق مختلف حاکی از آن است که درختان و مزارع آنها در ابتدای فصل دارای گل و میوه خوبی هستند اما به دلیل عواملی مانند کمبود عناصر غذایی، آفات و بیماری های قارچی و تنش های سرمایی و یا گرمایی و استرس درختان و عواملی نامشخص ریزش گل و محصول را داشته اند که در نهایت محصول برداشت شده کاهش یافته است.پس در اینجا هدف ما افزایش باردهی نیست چون باردهی گیاه و یا درخت ما خوب است هدف حفظ و مراقبت از محصول تا زمان برداشت است.و اگر درختان شما نیز اصلا باردهی خوبی ندارند و یا مانند شرایط گفته شده ریزش محصول و گل را دارید با ارائه چند راهکار اصولی باردهی بیشتری را شاهد خواهیم بود.

نکته بسیار مهمی که بسیاری از کشاورزان و باغداران میوه به آن توجه ندارند این است که درست است که شما عناصر غذایی برای افزایش باردهی را استفاده کرده اید اما آیا توان درختان خود را افزایش و شرایط  را نیز مهیا و آماده کرده اید؟

 

۵ قدم در افزایش باردهی میوه:

برای افزایش باردهی محصولم چه کودی استفاده کنم؟این پر تکرار ترین سوال شما کشاورزان عزیز می باشد.شاید خیلی خوب که ما مصرف یک کود جادوی بتوانیم افزایش باردهی را داشته باشیم.البته در برخی از مواقع اگر شرایط و بستر فراهم باشد با مصرف یک کود واقعا می توان تاثیرات شگرفی ایجاد کرد.اما کشاورزی که منجر به افزایش باردهی میوه می شود یک سیستم چند بخشی است که کوددهی عناصر غذایی فقط یک بخش از آن است.درخت،خاک و کوددهی اصولی را نباید فراموش کرد.می خواهیم ۵ قدم مهم را همراه شما برای افزایش باردهی بررسی نماییم.

 

قدم اول:بررسی خاک

 قدم تا افزایش باردهی میوه

قبل از اقدام به هر گونه کوددهی ابتدا یک آزمایش خاک را حتما انجام دهید.این کار دو مزیت برای شما خواهد داشت.اول آنکه می دانیم که چه عناصری در خاک شما دچار کمبود و یا به اندازه کافی وجود دارد.و دوم اینکه از میزان شوری و آهک خاک مطلع شویم.این کار هم در مدیریت بهتر هزینه های خرید کود و هم در انتخاب صحیح عناصر مورد نیاز موثر خواهد بود.

فرض کنید من بدون اطلاع از شرایط خاک به صورت عادت و به گفته دوستان مثلا نیتروژن و یا فسفر استفاده کنم ولی این دو عنصر در خاک من به اندازه کافی وجود داشته باشد در این حالت نه تنها استفاده این عناصر هیچ فایده ای ندارد بلکه این خود باعث ایجاد اختلال در جذب دیگر عناصر غذایی خواهد شد.

دانستن دو نکته الزامی است که اولا گیاه بر اساس نیاز خود عناصر غذایی را مصرف می کند و الباقی آن یا در خاک تجمع کرده که با آبیاری آب شویی شده و از دسترس خارج می شود.که فقط باعث افزایش هزینه شما می شود و دوم آنکه افزایش بیش از حد یک عنصر غذایی در خاک عامل بر هم زدن تعادل غذایی در خاک می شود و یکی از علل ریزش گل و میوه خواهد بود.

با انجام یک آزمایش خاک ما در واقع یک نقشه راه از وضعیت خاک داریم که به ما کمک خواهد کرد که فقط کودهای که مورد نیاز است را مصرف می کنیم که باعث کاهش هزینه در خرید کودهای بی مورد می باشد.

 

قدم دوم: آماده سازی شرایط

5 قدم تا افزایش باردهی میوه

بخش مهم و حیاتی در افزایش باردهی میوه خاک می باشد.اصلاح خاک مقدم بر کود دهی می باشد.یعنی تا زمانی که بستر برای رشد و جذب عناصر غذایی در خاک آماده و مهیا نشده مصرف کود به شما کمک خاصی نخواهد کرد.زیرا در ۹۰% خاک های کشور به دلیل نوع آب و هوا و بارش های کم ما شاهد آهک بالا و یا شوری هستیم.این دو عامل اصلی در عدم جذب عناصر غذایی می باشند.و از طرفی به دلیل استفاده از سموم شیمیایی و کاشت های پی در پی و استفاده از کودهای شیمیایی با درصد های بالا و کنترل نشده باعث تضعیف میکرو ارگانیسم خاک شده است.میکرو ارگانیسم عامل اصلی حاصل خیزی خاک است که عناصر غذایی را اکسید کرده و در اختیار ریشه قرار می دهد.

گوگرد مایع آلی برای کاهش شوری و آهک بالا بسیار موثر است که حتما استفاده نمایید.و برای افزایش و بهبود میکرو ارگانیسم خاک می توانید از کود هیومیک اسید و یا کود های گاوی استفاده نمایید.

 

قدم سوم:مدیریت و افزایش توان درخت

5 قدم تا افزایش باردهی میوه

آیا می دانید که درختان به صورت کاملا طبیعی گل و میوه اضافی که بیشتر از حد توان آنها باشد را رها سازی می کنند؟پس قبل از آنکه انتظار داشته باشیم که افزایش باردهی میوه برای ما رخ دهد تقویت درختان میوه را نیز در دستور کار قرار دهیم.یکی از دیگر کارهای بسیار مناسب جهت مدیریت منابع غذایی درخت هرس مناسب و اصولی می باشد.با هرس مناسب از اتلاف انرژی و مواد غذایی درخت برای شاخ های ضعیف و بدون بار جلوگیری خواهید کرد.بهترین زمان هرس برای درختان میوه را قبلا توضیح داده ایم.

 

قدم چهارم(پیش گیری از آفات و بیماری):

5 قدم تا افزایش باردهی میوه

با مشاهده اولین نشانه های بیماری و آفات سریع به دنبال استفاده از سموم هستیم.در حالی که می شود با یک راهکار پیش گیرانه مصرف سموم را کاهش داد.مثلا در زمان گل دهی وقتی آفتی مانند تریپس وارد گل می شود و از آن تغذیه می کند شما اصلا امکان محلول پاشی ندارید زیرا آفت درون گل کاملا محصور شده و تماس سم با آن به سختی انجام می شود.پس بهترین راه پیشگیری و مقالبه با در زمان قبل از شروع فصل بهار می باشد.استفاده از قارچ کش های زمستانه و رعایت بهداشت باغ در خارج کردن برگ ها و علف های هرز از باغ و ضد عفونی کردن ابزار هرس و محلول پاشی گوگرد مایع آلی می تواند در افزایش باردهی میوه و یا حفظ محصول و مراقبت از آن تا موقع برداشت بسیار کمک کننده باشد.

 

قدم پنجم:استفاده اصولی

خوب در این مرحله ما می خواهیم که اقدام به کود دهی نماییم.شما به چه روش و به چه صورت کود دهی را انجام می دهید؟آیا می دانید بهترین زمان مصرف کلسیم چه موقع می باشد؟بهترین مکان برای جذب بهتر کود کجاست؟بهترین مکان آبیاری و کوددهی که باعث افزایش عملکرد بیشتر عناصر غذایی شده و از هدر رفت آنها جلوگیری می کند تزریق آنها در سایه انداز درخت می باشد در مکانی که ریشه های موی قرار دارند.سعی نمایید شیب باغ و زمین خود را کاهش دهید و از تماس آب شیرین با تنه درختان جلوگیری نمایید زیرا در بلند مدت باعث بیماری گموز یا مرگ خاموش خواهد شد.

اگر به روش چالکود اقدام به کود دهی می کنید بهتر است از اطلاعاتی در خصوص ترکیبات چالکود داشته باشید.

 

مطالب پیشنهادی:

مطالبی که توسط کاربران بیشترین بازدید را داشته است.

بهترین زمان مصرف کلسیم برای درختان:

بهترین زمان هرس درختان:

۵ عامل ریزش گل و میوه:

دلیل ترک خوردن پوست میوه:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *